48 päivän elokuvahaaste käynnistyi

Yhteisöllisen Uneton Goes Long -leffaprojektin kuvaukset ovat alkaneet.

Night Goes Long -työryhmä.
Night Goes Long -työryhmä. Kuva: Lauri Laukkanen

Kokonaisuudessaan 48 päivässä toteutettavan Uneton Goes Long -projektielokuvan taustalla on Uneton 48 -lyhytelokuvakilpailu, jossa kilpailijat toteuttavat lyhytelokuvan käsikirjoituksineen ja musiikkeineen 48 tunnissa. Uneton Goes Longin pitkään elokuvaan on varattu 48 tunnin sijaan 48 päivää, ja sen tuotantoon saa osallistua kuka tahansa jokaisessa vaiheessa.

Elokuvan viisiviikkoiset kuvaukset ovat nyt alkaneet. Leffan nimi on Night Goes Long, ja sen pääosia esittävät Manuela Bosco ja Elias Gould

Antoine de Saint-Exupéryn kirjasta Pikku prinssi inspiraationsa saanut elokuva kertoo ranskalaisesta säätutkijasta Sophiesta (Bosco), joka saapuu Suomeen etsimään kadonnutta rakastaan Miaa, mutta löytääkin tämä asunnolta eksentrisen Jusan (Gould). Jusa päättää näyttää Sophielle kaikki Mian lempipaikat ja vie hänet matkalle halki öisen Helsingin.

"Tulikärpästen ja graffitien värittämä yöllinen maisema luo ympäristön tarinalle rakkaudesta, kuolemasta ja luopumisesta. Projekti itsessään on yhtä taianomainen kuin elokuvan tarina. 48 päivän ajan kymmenet, jopa sadat, ihmiset tekevät yhdessä elokuvaa", ohjaajat Vesa Kuosmanen ja Henri Huttunen kuvailevat tiedotteessa.

Kuvausryhmä on bongattu ainakin jo Kallion kirjastosta ja Kruunuvuoresta. Osallistava projekti kannustaa kaupunkilaisia seuraamaan sen etenemistä niin netissä kuin paikan päälläkin. Lisäksi joukkorahoituskampanjan kautta voi osallistua elokuvan tukemiseen ostamalla esimerkiksi saunaillan ohjaajien kanssa tai lipun underground-bileisiin, jossa samalla kuvataan elokuvaa.

Projekti on pilottisellainen ja ensimmäinen laatuaan, mutta tuotantotiimi toivoo, ettei se jää viimeiseksi. Suunnitelmissa on tehdä ensi vuonna pitkä elokuva poikineen.

Elokuvaprojektin etenemistä voi seurata Uneton 48 Goes Long -liveblogissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi