5 x Aamiainen Töölössä

Töölöläiskahviloiden aamiaisilla on tunnelmaa.

Aamiainen kahvilassa on arjen luksusta.
Aamiainen kahvilassa on arjen luksusta. Kuva: Brooke Lark / Unsplash

Mikäpä olisi ihanampi tapa aloittaa aamu, kuin nauttia hitaasta aamiaisesta tunnelmallisessa töölöläiskahvilassa.

Listasimme viisi tärppiä Töölön aamiaistarjontaan.

Café Tin Tin Tango

Legendaarinen Café Tin Tin Tango on toiminut Töölöntorin laidalla jo vuodesta 1994. Koko päivän saatavilla oleva aamiainen on ollut alusta alkaen tärkeä osa tämän töölöläisen olohuoneen tarjontaa.

Tin Tin Tangon aamiaisseteissä hinta-laatusuhde on todella kohdillaan. Edullisin croissant-aamiainen irtoaa kuudella eurolla, eikä tuhdimmastatakaan kokonaisuudesta joudu pulittamaan 11 euroa enempää. Saatavilla on myös runsas vegaaninen aamiainen hintaan 11,50 e.

Tin Tin Tango on myös epäilemättä Helsingin boheemein itsepalvelupesula, kun pyykkikoneen lingotessa voi siemailla rennosti viiniä ja kuunnella ranskalaisia chansoneita.

Relove

Relove on yhdistelmä kahvilaa ja kirpputoria, jossa aamiaista, lounasta ja välipalaa voi nauttia second hand -shoppailun lomassa.

Kahvilatuotteissa suositaan luomua ja lähiruokaa, ja tarjottavat annokset seurailevat sesonkeja. Relovessa on päivittäin tarjolla all day breakfast menu, josta voi valita yksittäisiä annoksia tai valmiita aamiaissettejä. Isoimmille aamiaisseteille kertyy hintaa noin parikymppiä.

Buongiorno caffe

Italialaistyylinen korttelikahvila Museokadulla tarjoilee niin yksittäisiä annoksia kuin valmista aamiaissettiä, joka on hinta-laatusuhteeltaan varsin runsas ja kattava. Mehun ja kahvin lisäksi noin 13 euron hintaiselle tarjottimelle saa toastin, munakasta, juustoa ja leikkeleitä, jogurttia, granolaa ja hedelmäsalaattia.

Aamukahdeksasta yhteentoista asti tarjoiltavan aamiaisen lisäksi listalta löytyy täytettyjä ciabattaleipiä, ja lounasaikaan tarjolla on myös kevyt keitto- tai salaattilounas. Lauantaisin ja sunnuntaisin pöytään katetaan brunssi.

Levain

Runeberginkadun Levain Bakery Eateryssä aamiaista tarjoillaan arkisin aamukahdeksasta yhteentoista asti. Lauantaisin aamiaisaika jatkuu puoli yhdeksästä kolmeen saakka. Aamiaisannosten hinnat vaihtelevat viiden euron puurosta 16 euron burgeriin. Paahdettuun briossiin valmistettu suosittu egg sandwich irtoaa 10 eurolla.

Levainin toiminnan ytimessä on oma leipomo, jonka uunituoreet hapanleivät ja muut leivonnaiset ovat näkyvässä osassa Levainin menua. Leipomotuotteita myydään myös mukaan.

Fazer Café

Topeliuksenkadun Fazer Café aloittaa aamiaistarjoilun jo aamuvarhain. Kahvila avaa ovensa klo 6.45 ja tarjoilee aamupalaa aamukymmeneen saakka. Valikoimassa on erilaisia aamupalatuotteita, joista voi yhdistellä kahden tai kolmen tuotteen komboja, joihin sisältyy myös kahvi ja tee.

Esimerkiksi kahden tuotteen kombo täytetyllä sämpylällä, smoothiella ja kahvilla kustantaa yhteensä 11 euroa, kolmen tuotteen kombon avokadoleipä, chiapuuro, hedelmäsalaatti ja tee yhteensä 13 euroa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi