5 X ihanat joulumarkkinat Helsingissä

Joulumarkkinat ovat varteenotettava tapa hankkia lahjat ja nauttia samalla kokemuksesta.

Tuomaan markkinat
Tuomaan markkinat Kuva: Jussi Hellsten

Joulu tulee väistämättä, siitä kertovat tutut markkinat, jotka valtaavat suomalaiset kaupungit. Joulutorit ja -markkinat ovat erinomainen tapa hankkia persoonallisia lahjoja yhdellä rysäyksellä ja samalla nauttia joulun tunnelmasta ja herkuista jo etukäteen. Tässä muutama oleellinen poiminta Helsingin tarjonnasta.

Tuomaan Markkinat Senaatintorilla

22. joulukuuta asti

Senaatintorin valtaa joulukuun ajaksi totutusti upeasta karusellistaan ja puisista kojuistaan tuttu Tuomaan Markkinat. Helsingin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori on niin kaupunkilaisten kuin turistienkin pällistelemä tapahtuma, joka on muun muassa nostettu Huffington Postin toimesta maailman kymmenen parhaan joulutorin listalle. Ruokapuolella palvelevat muun muassa Grön ja Kallion ylpeys Kolmon3n. Samalla voi piipahtaa maksuttomassa joulusaunassa, joka siirtyi tänä vuonna kaupungintalon sisäpihan jemmasta joulutorille.

Teurastamon Joulumarkkinat

16.–17. joulukuuta

Teurastamolla juhlitaan joulua ensi viikonloppuna, kun väki ryntää Joulumarkkinoille nauttimaan yli 70 myyjän joululahjaideoista, jouluherkuista, joulukuusista ja klassisesta tiernapoikaesityksestä. Mukaan mahtuu artenaasisuklaamyyjäiset sekä ruokaa ja juomaa. Odotettavissa on lämpimän yhteisöllistä tunkemista, sillä viime vuonna markkinoilla kävi parin päivän aikana 10 000 kävijää.

Vanhan Joulutori

15.–22. joulukuuta

Vanhan Joulutorin suurimmat haasteet liittyvät nettisivudesigniin. “Se perinteinen joulutori” -sloganilla kulkeva tapahtuma kerää Vanhalle ylioppilastalolle Helsingin ytimeen suomalaista käsityötä ja designia kahdessa kerroksessa. Perinne on jatkunut vuosikymmeniä ja kuten Tuomaan markkinatkin, joulutoria on pyritty tuomaan tähän päivään. Vanhalla voi muun muassa rakentaa itselleen kotiinviemiseksi ilmaisen piparkakkutalon.

TRE Christmas Market WTC:n pankkisalissa

23. joulukuuta asti

Lifestylebrandi TRE otti joulun alla haltuunsa Aleksanterinkadun WTC-talon vanhan pankkisalin ja muutti sen joulumarkkinoiksi. Mukana on tuotteita noin 150 yritykseltä ja TREn tarkoituksena on tukea markkinoiden kautta pieniä tuottajia ja paikallista tuotantoa.

My o Myn Xmas Garage Aleksilla

23. joulukuuta asti

Aleksanterinkadulta löytyy toinenkin designkauppa, joka satsaa joulusesonkiin. My o Myn Xmas Garagen tarjontaan 800 neliön tilassa mahtuu piiiiitkä liuta kiinnostavia designbrändejä, joiden tuotteet toimivat erinomaisina joululahjoina. Xmas Garage on juuri sellainen paikka, jossa ihanasti esillepannut tuotteet kelpaavat vaikka vain hypisteltäväksi ja haaveilun kohteeksi, vaikka mukaan lähtisi vain jotain pientä.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi