5 x kaupungin kiehtovimmat uutuudet - täällä nautit parhaat cocktailit juuri nyt

Perinteisten drinkkibaarien lisäksi myös monet ravintolat tarjoavat asiakkailleen laadukkaita cocktaileja. Lue, mihin kannattaa suunnata hyvien juomien perässä.

 
Viime vuosina olemme saaneet todistaa laadukkaiden cocktailien esiinmarssia, kun useat baarit ja ravintolat ovat alkaneet panostaa yhä enemmän juomiensa raaka-aineisiin.
LUE LISÄÄ: 12 x uskottava cocktailbaari Helsingissä

Tänä vuonna Helsinkiin on saatu monta uutta paikkaa, joiden tarjoamat juomasekoitukset ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Sen lisäksi, että nämä paikat tarjoavat uskomattomia cocktaileja, myös ruokalistoihin kannattaa tehdä tarkempaa tuttavuutta.

Eli hyviä juomia ja hyvää ruokaa - mitä muuta sitä ihminen voisi toivoa?

1. Tislaamo Distillery Bar

 • Mikä: Tislaamobaari
 • Missä: Teurastamo
 • Kenelle: Kotimaisen kannattajalle

Kuva: Tislaamo Distillery Bar

Teurastamon alueen tämän vuoden uutuus on Tislaamo DIstillery Bar, jonka drinkkilista on vertaansa vailla. Listalta löytyy muiden juomien ohella peräti 15 cocktailia, joiden pohjana käytetään pääasiassa tislaamon omia tuotteita. Tähän vuodenaikaan drinkkilistalta voisi valikoitua lasiin vaikkapa Penicillin, jonka sisältämä ruismallasviski parantaa ennen kaikkea huonon päivän. Lisäksi juomalistalta löytyy kahdeksan erilaista gin & tonicia, aperitiiveja ja mocktaileja.

Cocktailien kumppanina voi nauttia Yhdysvaltojen inspiroimia ruoka-annoksia, kuten burgereita ja kala- ja liha-annoksia - sormisyötäviä unohtamatta.

Cocktailit 11-16 euroa.

2. Boon Nam

 • Mikä: Aasialainen ravintola
 • Missä: Hotel St. Georgen tiloissa
 • Kenelle: Laatutietoisille

Kuva: Boon Nam

Tomi Björckin ravintolat tunnetaan ennen kaikkea aasialaisista makuelämyksistä, mutta myös juomapuoli on esiin nostamisen arvoinen. Klassisten juomasekoitusten, kuten Martinin, lisäksi Boon Namista löytyy laaja valikoima drinkkeja jokaiseen makuun.

LUE LISÄÄ BOON NAMISTA: Julkkiskokki Tomi Björck tekee sen taas: Boon Nam tuo modernin aasialaisen ravintolan hotellin tiloihin

Yhdeksän erilaisen cocktailin joukosta löytyy esimerkiksi eksoottinen Lychee Mar Gie, joka rakennetaan tequilasta, litsistä, limestä ja passionjauheesta.

Cocktailit 13-15 euroa.

3. Flavorium

 • Mikä: Illallisravintola & cocktailbaari
 • Missä: Tripla
 • Kenelle: Kokeilunhaluisille

Kuva: Flavorium

Triplaan alkuvuodesta avautunut ravintolan ja cocktailbaarin yhdistelmä toteuttaa sen, mistä moni on haaveillut. Siinä missä monet ravintolat tarjoavat ruoka-annoksilleen viinisuosituksia, Flavorium yhdistää ruokiin niihin sopivia cocktaileja. Esimerkiksi neljän ruokalajin menun kylkeen suunnitellun cocktailpaketin saa 50 eurolla.

Juomavalintoihin voi tässä paikassa todella luottaa, sillä Flavoriumin drinkkibaari ei ole mikä tahansa kuppila, vaan kyseessä on maailman parhaaksi valitun A21-drinkkibaarin uusi tuleminen uuden nimen ja uusien puitteiden muodossa. Listalta löytyy muun muassa paikan omia klassikkoja, kuten maailmallakin hehkutettua Suomi Neito -cocktailia.

4. La Boheme

 • Mikä: Viinikahvila ja lättybaari
 • Missä: Torikorttelit
 • Kenelle: Tunnelmoijille

Torikorttelien tunnelmaa kannattaa lähteä aistimaan etenkin näin joulun aikaan. Valojen ja värien ihastelun lomassa on hyvä poiketa tauolle kesällä ovensa avanneeseen La Bohemeen, joka tarjoaa taiteen ja designen lisäksi kahvia, viiniä, lettuja ja cocktaileja.

Torikorttelien tunnelmaan sopivia cocktaileja listalta löytyy kolme. Viski-, rommi- ja vermuttipohjaisten juomien rinnalla voi nauttia astetta parempia lettuja, jotka kätkevät sisäänsä esimerkiksi Kolatun kuttucheddaria ja kylmäsavuhaukea.

5. Lounge & Bar SUO

 • Mikä: Hotellin Lounge & Bar
 • Missä: Ruskeasuo
 • Kenelle: Hengailijoille

Kuva: Bar SUO

Valo hotelli- ja työntilan yhteydessä toimivaan Lounge & Bar SUOhon kannattaa poiketa drinkille vaikka ei rakennuksen palveluita muuten hyödyntäisikään. SUO on nimittäin tunnelmaltaan lämmin ja kodikas olohuone, jonne voit istahtaa hetkeksi vain hengähtämään vaikkapa raikkaiden cocktailien äärelle. Tämän baarin cocktaileissa maistuvat pohjoismaiset maut, kuten kuusenkerkkä, mustikka ja tyrni.

Baarin snack-menussa cocktailien rinnalla nautitaan muun muassa suomalaisia pientilajuustoja. Isompaan nälkään ELOn Bistro tarjoilee hiiligrillin ympärille luotuja annoksia.

Cocktailit 12,50 euroa. Saatavilla myös alkoholittomina ja matala-alkoholisina versioina.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi