5 x syksyn uudet ravintolat Helsingissä – testaa nämä heti!

Helsingissä riittää taas uutta testattavaa hyvän ruoan ystäville.

Helsingin ravintolaskene elää ja kehittyy jatkuvasti, ja tästähän ei voi muuta kuin tykätä!

Kokosimme yhteen viisi kiinnostavaa uutuusravintolaa, jotka kannattaa ehdottomasti lisätä "to go" -listalle.

Nomad Food & Wine - makumatka maailman ympäri

Helsingin ravintolakartta saa 20.11. upean lisän, kun Turussa menestystä niittänyt Nomad Food & Wine avaa ovensa Lönnrotinkadulla. Tämä uutuusravintola yhdistää italialaisen keittiön perinteet, afrikkalaiset maut ja pohjoisen raaka-aineet luovasti yhteen.

Omistaja ja keittiömestari Paco ammentaa annoksiin tarinoita omalta matkallaan aina syntymäkaupungistaan Dakarista alkaen. Jokainen Nomadin annos on tarkkaan mietitty kokonaisuus, joka minimoi hävikin ja maksimoi elämykset.

Miksi tänne? Yllättää ja vie makumatkalle ympäri maailmaa.
Missä? Lönnrotinkatu 18, Helsinki

Lobo - kausiruokaa luonnon rytmissä

Marraskuun 22. päivänä avautuva LOBO juhlistaa kausien parhaita raaka-aineita ja vastuullista ruokaa. Ajatus LOBOsta sai alkunsa, kun Magusta tutut Felipe Moya ja Shpat Qerimi halusivat luoda ravintolan, jossa paikallisuus kohtaa luovuuden. Tavoitteena on tarjota asiakkaille paitsi mahtavia makuelämyksiä, myös oppia paljon uutta niin raaka-aineista kuin ympäristöstä ylipäätään.

LOBOssa tarjolla on 9 ruokalajin menu, jossa pääosaa näyttelevät kasvikset, mutta mukana on myös tarkoin valittuja eläinperäisiä raaka-aineita. Makeat jälkiruoat ovat saatavilla erikseen petit fours -henkeen.

Historiallisessa margariinitehtaassa sijaitsevan ravintolan intiimi tila ja avokeittiö luovat ilmapiirin, joka täytyy lähteä kokemaan itse!

Miksi tänne? Uniikki miljöö, vastuullinen keittiöfilosofia ja parhaat raaka-aineet.
Missä? Kanavakatu 3 A, Helsinki

LUE LISÄÄ: Uusi kausiruokaravintola Katajanokalle - tällainen on tuttujen tekijöiden LOBO: "Luova projekti"

Villa Severino Kamppi – Napolin maut Helsingin ytimessä

Helsinki Outlet -kylästä tuttu Villa Severino on tuonut aidon napolilaisen ravintolaelämyksensä nyt myös Helsingin keskustaan, tarkemmin sanottuna Kampin kauppakeskuksen 5. kerrokseen.

Villa Severino tunnetaan erityisesti ilmavista, vähintään 72 tuntia kohotetuista pizzoistaan, jotka ovat pizzamestari Severino Salzanon käsialaa. Ravintolan pizzat ovat saavuttaneet mainetta myös kansainvälisesti, ja ne on noteerattu Euroopan 50 parasta pizzeriaa -listalla jo kahtena vuonna peräkkäin.

Pizzojen lisäksi listalta löytyy runsas valikoima italialaisia klassikkoannoksia: antipastoja, tuorepastaa ja käsityönä valmistettua gelatoa, jollaista ei ihan joka paikasta löydä!

Miksi tänne? Palkittua pizzaa ja muita autenttisia makuelämyksiä Helsingin paraatipaikalla.
Missä? Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

LUE LISÄÄ: Kansainvälisestikin noteerattu suosikkiravintola laajentaa Kamppiin

Demo – Michelin-ravintola uudessa kuosissa

Vuonna 2003 perustettu Demo on ollut yli kahden vuosikymmenen ajan yksi Helsingin gastronomian kulmakivistä. Nyt ravintola aloitti historiassaan aivan uuden luvun muutettuaan Punavuoresta Ruoholahteen täysin uudistettuihin tiloihin. Eikä minne tahansa, vaan We Land -toimistorakennuksen ylimpään kerrokseen! Näköalat ovat siis taattu.

Kauden parhaat raaka-aineet ja vuosien aikana hiottu ammattitaito kohtaavat uudessa ravintolatilassa, jonne voi lähteä nauttimaan niin lounaalle kuin illalliselle.

Miksi tänne? Takuuvarma elämys, joka jättää sinut sanattomaksi.
Missä? Itämerenkatu 25, Helsinki

Hiilee - uudenlainen nautiskelupaikka

Hiilee yhdistää rennon tunnelman, tinkimättömän ruoan ja musiikin ainutlaatuiseksi elämykseksi, jota on vaikea selittää - se pitää kokea!

Keittiömestari Jouni Toivanen ja hänen tiiminsä käyttävät kuumien hiiligrillien mahdollisuuksia luodakseen innovatiivisia annoksia "no limits" -asenteella. Ruokalistan rohkeat maut ja tarkoin valitut juomat täydentävät toisiaan, ja viikonloppuiltojen tiskijukat pitävät tunnelmaa yllä yömyöhään. 

Miksi tänne? Makujen rohkeus, hiiligrillin luoma intensiivisyys ja huolella valittu musiikki tekevät vaikutuksen.
Missä? Välimerenkatu 15 A, Helsinki

LUE LISÄÄ: “No limits!” Hiilee on Michelin-kokki Jouni Toivasen tulikuuma uutuus

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi