51 annosta, joita kannattaa kokeilla Turussa - nyt saat ne kympillä!

SYÖ!-viikot ja kympin annokset rantautuvat jälleen Turkuun 29.1.-11.2.2021.

SYÖ!-viikkojen ajan lukuisat ravintolat tarjoavat herkullisia annoksia edulliseen kympin hintaan.

Nyt jos koskaan kannattaa lähteä kokeilemaan uusia makuelämyksiä tai herkuttelemaan omilla lemppariruoilla. Voit nauttia kaikki annokset joko vastuullisesti paikan päällä tai ottaa mukaan ja syödä siellä missä sinulle parhaiten sopii.

Kaikki kampanjassa mukana olevat ravintolat löydät listattuna tai kartalta täältä.

Kympillä kunnon pihvi!

Pihvi kympillä? Kyllä, SYÖ!-viikoilla tämä mahdottomalta kuulostava yhtälö toteutuu useammassakin ravintolassa. Kunnon pihviä himoitsevan kannattaa suunnata esimerkiksi Woolshediin, jossa nautit kampanjaviikkojen ajan edullisesti 200 gramman naudanlihapihvin punaviinikastikkeen, ranskalaisten ja salaatin kera. Woolshedin muita kympin tarjousannoksia ovat pekonia ja juustoa sisältävä Johannesburg-hampurilainen ja remuladekastikkeen ja ranskalaisten kera tarjoiltu olutleivitetty turska eli Beer Battered Fish and Chips.

Kympin lehtipihviä nautitaan RantaKertussa, jossa pihvi tarjoillaan maustevoin ja ranskalaisten kera. Pihvin lisäksi nautit tässä ravintolassa SYÖ!-viikkojen ajan kympillä myös kermaista rapupastaa ja  vegaanista burgeria.

Lehtipihvillä herkutellaan myös Pikku-Torressa, jossa 150 gramman lehtipihvi nautitaan niin ikään maustevoin ja ranskalaisten kera. Toinen kympin valinta on pariloidulla kananpojalla höystetty runsas salaattiannos.

Sushisettejä ja aasialaisia herkkuja

Thairuoan ja sushin ystäville SYÖ!-viikot tarjoavat valinnanvaraa yhden jos toisenkin. China Thai Palacessa voit syödä kympillä joko päivittäin vaihtuvasta buffetista tai valita mieluisesi kana-, possu-, tofu- tai kasvisannoksen listalta. Tässä ravintolassa myös 15 kappaleen sushisetin saa kampanjaviikkon ajan kympillä.

Skanssin Itsudemossa sekä Aurakadun Kawaiissa herkutellaan myös sushilla ja lämpimillä ruoilla. Näissä ravintoloissa voit valita kympillä buffetista mieluisen kokonaisuuden. Valittavanasi on joko 14 kappaleen sushisetti tai vaihtoehtoisesti buffetin lämmin ruoka. Jos mielesi tekee molempia, sekin onnistuu! Silloin valintasi on 8 kappaletta sushia ja valitsemasi lämmin ruoka. Tämänkin setin voit joko syödä paikan päällä tai ottaa mukaasi kympillä.

Sushin ystävät ilahtuvat SYÖ!-viikkojen tarjonnasta.
Sushin ystävät ilahtuvat SYÖ!-viikkojen tarjonnasta. Kuva: Kawaii

Sushiravintola Kobe Sushi on myös mukana kympin tarjouksilla. SYÖ!-viikkojen ajan voit nauttia kympillä joko lämpimän ruoan tai sushisetin salaatin ja jälkiruoan kera. Todellisen sushinystävän valinta on Omge-3-setti, joka pitää sisällään lohinigrejä ja lohi-uramakeja.

Muita eksottisia herkkuja

Vietnamilaisia herkkuja päästään kokeilemaan edullisesti Maku-ravintolassa, jossa tarjolla on kolme erilaista annosta. Kympillä voit valita joko hapanimeläpossua, kanaa cashewpähkinöillä tai hanoi-tyylistä wokkinuudelia kanalla höystettynä.

Maku-ravintolassa päästään edullisesti makumatkalle Vietnamiin.
Maku-ravintolassa päästään edullisesti makumatkalle Vietnamiin. Kuva: Maku Turku

Nepalilaisen ruoan ystävän valinta on puolestaan Eerikinkadun Himalayan Kitchen, jossa kympin tarjoukset ovat voimassa myös lounasaikaan. Voit valita tasarahalla lautasellesi kermaista Butter Chickeniä, mausteista Lamb Kofta Masalaa tai pehmeää Palak Paneeria. Kaikki annokset tarjoillaan riisin, jogurttikastikkeen ja naan-leivän kera.

Mikään ei lämmitä keskellä kylmää talvea paremmin kuin kuuma ramen-keitto. Tätä herkkua kannattaa lähteä maistelemaan Momotokooon, jossa voit valita kympillä kolmesta herkullisesta ramenista.

Vai onko sittenkin pizzapäivä?

Myöskään pizzaa rakastavia ei ole unohdettu! Jos pizzahammasta kolottaa, kannattaa ottaa sunnaksi Cup & Pint -ravintola, jossa voit valita kympillä joko napolin salamia sisältävän Pizza Brexitin tai kirsikkatomaateilla ja mozzarella täytetyn Pizza Queen Elizabethin. Samaan rahaan voit nauttia myös raikkaan fetasalaatin kanssa tarjoillusta, lohella tai sienellä täytetystä suolaisesta pannukakusta.

Pizzaa kahdella valinnaisella täytteellä tarjoaa puolestaa Olkku Bar & Grill. Tässä ravintolassa nautit kympillä myös juustoburgeria tai 16 kappaletta original wingsejä. Mikä on sinun valintasi?

Olkku Bar & Grillissä pääsee herkuttelemaan muun muassa wingseillä.
Olkku Bar & Grillissä pääsee herkuttelemaan muun muassa wingseillä. Kuva: Olkku Bar & Grill

Burgereita jokaiselle viikonpäivälle

Burgeribuumi näkyy myös SYÖ!-viikoilla toinen toistaan herkullisempien hampurilaistarjousten muodossa. Hauskasti nimettyjä burgereita voi nauttia Kortteliravintola Kertussa, jossa voit valita kympillä lautasellesi joko Aurajuustoisen Onkohan tää Aurast -burgerin. Kasvissyöjän valinta on Burgeri ilman MUU:ta, eli papu-kvinoapihvillä täytetty burgeri. Astetta kevyempänä vaihtoehtona on ravintolassa on tarjolla kympillä myös runsas vuohenjuustosalaatti.

Isompaan burgerinälkään Pancho Villa tarjoaa erinomaisia vaihtoehtoja. Kahdella naudan täyslihapihvillä ja juustolla tai kahdella kasvispihvillä ja vegejuustolla täytetty jättihampurilainen tarjoillaan valintasi mukaan joko ranskalaisten, crispers-perunoiden, salaatin, bataattiranskalaisten tai talon lohkoperunoiden ja dipin kera. Jos tällä ei nälkä lähde, ei sitten millään!

Pancho Villassa nautit jättijuustohampurilaisen kympillä.
Pancho Villassa nautit jättijuustohampurilaisen kympillä. Kuva: Pancho Villa

Burgereita löytyy edullisesti myös Ravintola Komppelista, jossa tarjolla on hieman erilaisempia vaihtoehtoja. Beyond Kimchi -burgeri kätkee sisäänsä lihattoman burgeripihvin ja kimchiä. Tämä kokonaisuus tarjoillaan chiliranskalaisten kera. Toinen burgerivaihtoehto on gorgozola-pekoniburgeri, jossa hampurilaissämpylä kätkee sisäänsä häränjauhelihapihvin lisäksi gorgonzolamajoneesia. Ravintolan kolmas kympin vaihtoehto on lämmin kana-bearnaiseleipä, joka tarjoillaan parmesanlohkoperunoiden kera.

Erilaisia vaihtoehtoja etsivän kannattaaa suunnata MorriSon’siin, sillä SYÖ!-viikkojen ajan ravintola tarjoaa kaikki Classic Burgerit kympillä. Maistuisiko pekonilla vai tuplajuustolla täytetty burgeri? Vai sittenkin vuohenjuustolla tai sipulirenkailla höystetty kokonaisuus?

Hampurilaisten makuun päästään myös Naughty BRGR:ssa, jossa tarjolla on kympillä kolme herkullista vaihtoehtoa; rotukarjan pihvillä ja St. Agur -sinihomejuustolla täytetty Naughty, Friteeratulla kanan reisipalalla ja retikkakoriantericoleslawilla täytetty Spicy Chicken BRGR tai pariloidulla halloumjuustolla ja aiolilla höystettu HalloumiBRGR. Kaikki hampurilaiset tarjoillaan Crispy Fries -perunoiden kera.

Spicy Chicken BRGR on täytetty muun muassa friteeratulla kanalla ja retikkakoriantericoleslawlla.
Spicy Chicken BRGR on täytetty muun muassa friteeratulla kanalla ja retikkakoriantericoleslawlla. Kuva: Naughty BRGR

Myös lounasaikaan voimassa olevia kympin burgereita pääsee nauttimaan Raisiossa sijaitsevassa Rapido Myllyssä. Tasarahalla voit valita joko perinteisemmän Rapido Burger -aterian tai vaihteoehtoisesti mustapapupihviä sisältävän vegaaniburger-aterian.

Myös Gastropub Löytö tarjoaa nälkäisille kympillä homejuustoisen juustoburgerin, joka kätkee sisäänsä myös herkullista rosmariinimajoneesia. Jos mielesi tekee sittenkin dippailla, Löydön ranskalaisia, mozzarellatikkuja, broileria, nachoja ja muita höysteitä sisältävä dippikori on sinun valintasi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi