5x trendikkäimmät kahvilat Helsingissä

Tutustu tämän hetken kiinnostavimpiin kahviloihin ja valitse suosikkisi!

Helsingistä löytyy laaja valikoima erilaisia kahviloita, joita ei missään nimessä kannata jättää kokematta. Selvitimme, mihin kannattaa juuri nyt suunnata! 

Relove – Freda  

 • Missä: Fredrikinkatu 25 
 • Mitä: Second hand -liikkeen yhteydessä oleva kahvila 
 • Miksi: Breku-setit ovat monipuolisia ja suussa sulavia  ​

Relove on muutakin kuin second hand-liike. Samasta tilasta löytyy myös tunnelmallinen kahvila. Kahvilassa on supersuosittu All Day Breakfast, jonka valikoima on nimetty Reloven suosikkimuotisuunnittelijoiden mukaan.

Relovesta saat myös maistuvat lounassalaatit tai vaikkapa “Reloven kasvislasagnen”, joka tarjoillaan omenasalaatin kera. (Huom. Kasvislasagne vain Fredan kahvilassa).

Reloven kahvilan valikoima on laaja, ja täältä löydät vegaaniset, gluteenittomat ja maidottomat leivonnaiset sekä suolaista purtavaa. Annokset ovat värikkäitä ja visuaalisesti kauniita. 

Mikäpä sen mukavampaa kesällä kuin nauttia kylmästä jäälatesta tai herkullisesta smoothiesta ja katsella ihmisvilinää Helsingin keskustassa!

Reloven muut liikkeet ja kahvilat sijaitsevat Töölössä ja Stockmannin 3. kerroksessa. 

Second-hand kirpputorin yhteydessä oleva kahvila
Second-hand kirpputorin yhteydessä oleva kahvila Kuva: Relove

Café Succès 

 • Missä: Korkeavuorenkatu 2 
 • Mitä: Pieni pala Pariisia keskellä Helsinkiä ​
 • Miksi: Kaupungin parhaimmat korvapuustit  

Tämä klassikkokahvila on jo vuodesta 1957 palvellut kanta-asiakkaitaan Ullanlinnan sydämessä. Café Succèsissa, joka tunnetaan paikallisesti paremmin nimellä Sukkes, voi aistia ranskalaista tunnelmaa, koska onhan Korkeavuorenkatu valittu “ Helsingin pariisilaisimmaksi kaduksi”. 

Kahvilassa on pyritty pitämään perinteistä kiinni. Sisustus ja paikan yleinen tunnelma ei ole muuttunut vuosien saatossa. Siitä pitävät myös huolen kahvilan vakioasiakkaat, jotka tulevat aurinkoisena aamuna terassille nauttimaan aamukahvista ja kyselemään päivän kuulumisia. 

Ennen kaikkiaan Café Succèsin ehdoton klassikko on vastapaistetut korvapuustit, jotka tunnetaan makunsa lisäksi myös mahtavasta koostaan! Tuoreet leivonnaiset ovat niin suosittuja, että usein jono kahvilaan kiemurtelee ulos asti.   

Ullanlinnassa sijaitseva ranskalaistyyppinen kahvila
Ullanlinnassa sijaitseva ranskalaistyyppinen kahvila Kuva: Café Succès

St.George Bakery  

 • Missä: Yrjönkatu 13 
 • Mitä: Leipomo Helsingin luksushotellissa 
 • Miksi: Tunnettu herkullisesta hapanjuurileivästä  ​​

St.George Bakeryn leipomotuotteet syntyvät laadukkaista raaka-aineista ja kahvilan kodikkuus on vertaansa vailla. Kahvila on suosittu niin hotellissa yöpyvien turistien kuin paikallisten asukkaiden keskuudessa. St.George Bakery houkuttelee myös nuoria kaupunkilaisia etätöihin ja nauttimaan hyvästä tunnelmasta. Paikan ilmapiiriä voisikin kuvailla hienostuneen eurooppalaiseksi. 

Maailmallakin suosituksi tullut hapanjuurileipä on St.George Bakeryn ylpeyden aihe. Leivät, kuten muutkin klassikkoleivonnaiset, valmistetaan alusta asti itse - myös vegaanisia ja gluteenittomia tuotteita löytyy valikoimasta. Kahvila tarjoaa myös isompaakin nälkään monipuolisen lounaan, josta voi valita esimerkiksi pastaa, risottoa, salaattia tai viikon vaihtuvan annoksen. 

St.George Bakeryn kesäterassi on suosittu kohtaamispaikka, jossa maistuu niin herkullinen aamiaislautanen tai vaikkapa lasillinen laadukasta viiniä!  

Leipomo-kahvila St.George Bakery
Leipomo-kahvila St.George Bakery Kuva: Anna Poutanen

Buongiorno Caffe 

 • Missä: Museokatu 46 
 • Mitä: Ripaus Italiaa Töölössä 
 • Miksi: Herkullinen brunssilautanen  

​Etu-Töölössä sijaitsee sympaattinen ja kodikas kahvila, joka houkuttelee vierailemaan rauhallisena viikonloppu aamuna herkullisilla munakkailla ja tuorepuristetulla appelsiinimehulla.

Buongiorno Caffessa on paljon muutakin herkullisia annoksia, kuten laaja valikoima erilaisia toasteja ja ciabattoja. Lounaalla saa pasta-annoksia ja salaatteja.

Kuitenkin suosituin annos kahvilassa on brunssilautanen, joka sisältää valitsemasi toastin, appelsiinimehun, hedelmäsalaatin, mysliä ja jogurttia, munakkaan, juustoja, oliiveja ja joitakin vihanneksia.  Herkullinen annos, josta ei varmasti jää nälkä! 

Sydämellinen asiakaspalvelu kruunaa sen, että asiakkaat saavat nauttia kiireettömästä hetkestä maukkaiden annosten äärellä.  ​

Buongiorno Caffe Töölössä
Buongiorno Caffe Töölössä Kuva: Buongiorno Caffe

​Flät no 14 

 • Missä: Viides linja 14 
 • Mitä: Boheemihenkinen kahvila-ravintola Kallion sydämessä 
 • Miksi: Valitse itse menusta herkullisimmat elementit aamiaiseesi  

Kallion Karhupuiston kupeessa sijaitsevassa Flät no 14:sta on fiilis kohdallaan! Taustalla soiva rento musiikki, valoisa tila sekä ystävällinen ja auttavainen asiakaspalvelu houkuttelevat ihmisiä viettämään aikaa kahvilaan. Lisäksi karvakaverit ovat tervetulleita.

Varsinkin sunnuntaisin kannattaa olla ajoissa liikenteessä, koska silloin tarjolla oleva sunnuntaibrunssi on todella suosittu eikä pöytää välttämättä ole tarjolla kaikille halukkaille. 

Flät no 14:ssa saa itse koota unelmien aamiaisen erilaisista vaihtoehdoista. Tilaus tehdään valitsemalla 3,5 tai 7 tuotetta nälän ja fiiliksen mukaan.  Menussa on kaikenlaista ihanaa pientä syötävää laadukkain raaka-ainein valmistettu - todellinen makujen kokoelma!  

Kallion Flät no 14 kahvila on suosittu brunssipaikka Helsingissä
Kallion Flät no 14 kahvila on suosittu brunssipaikka Helsingissä Kuva: Flät no 14
LUE MYÖS: Leivonnainen, joka hurmasi koko Helsingin: "Sen perässä moni tänne tulee"

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi