Leivonnainen, joka hurmasi koko Helsingin: "Sen perässä moni tänne tulee"

Uusiin tiloihin Merikortteliin muuttaneella Levainilla on yksi selkeä hittituote.

Kuva: Laura Matilainen
  • Mikä: Leipomo-ravintola
  • Missä: Merikortteli, Punavuori
  • Maista: Pastel de Nata -leivos

Tuoreiden leipien ja leivonnaisten suosio on tällä hetkellä huipussaan. Sen lisäksi, että korona-aika sai ihmiset hurahtamaan hapanjuurileivontaan, uusia leipomomyymälöitä putkahtelee katukuvaan tiheään tahtiin.

Esimerkiksi Pitäjänmäeltä lähtöisin oleva Greenbake on laajentanut muutamassa vuodessa kuuteen uuteen toimipisteeseen, kun taas vastikään klassikkoravintola Kappeli paljasti avaavansa ravintolan yhteyteen leipomon.

LUE LISÄÄ: Pitkä odotus on päättymässä: Kappeli avaa jälleen ovensa - huikean yllätyksen kera!

Omaa kieltään hapanjuurileivän ja leivonnaisten suosiosta kertoo myös se, että etenkin hapanjuurileivistä tunnettu Levain joutui alkuvuodesta muuttamaan isompiin toimitiloihin edellisen jäätyä auttamatta liian pieneksi. Uudet isommat tilat löytyivät Punavuoren Merikorttelista.

Merikorttelin uusi kahvila tarjoaa viihtyisät tilat moneen tarpeeseen.
Merikorttelin uusi kahvila tarjoaa viihtyisät tilat moneen tarpeeseen. Kuva: Laura Matilainen

”Avasimme Levainin Punavuoreen Kankurinkadulle 2017, koska mielestämme Helsinki kaipasi oikeaa leipää. Levainin leipä ja leivonnaiset ovatkin avaamisesta lähtien saavuttaneet niin suuren suosion, että Kankurinkadun leipomo on jäänyt pieneksi. Siksi olikin loistavaa, että löysimme uuden ja upean tilan Levainille samalta alueelta ja pystymme näin jatkossa kehittämään toimintaamme ja palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin!” ravintoloitsija Matti Wikberg kertoo.

Levainin hapanjuurileivät ovat omaa luokkaansa, mutta on olemassa yksi tuote, joka saa ihmiset suuntaamaan tähän leipomo-ravintolaan kerta toisensa jälkeen.

“Pastel de Nata -leivos on kyllä sellainen, että sen perässä moni tänne tulee”, Merikorttelin Levainista kerrotaan.

Pastel de nata eli portugalilainen vaniljaleivos on vienyt monen sydämet.
Pastel de nata eli portugalilainen vaniljaleivos on vienyt monen sydämet.

Leivonnaisen suosio ei ole mikään taru, sillä alkuiltapäivästä vitriinistä löytyi enää yksi ainoa kappale tätä kuuluisaa leivonnaista. 

Jos et vielä ole maistanut tätä portugalilaista, reunoilta rapeaa ja keskeltä täyteläistä leivonnaista, asia kannattaa korjata pikimmiten! (Muista olla ajoissa liikenteessä!)

Myös muut leivonnaiset ovat Levainissa tikissä.
Myös muut leivonnaiset ovat Levainissa tikissä. Kuva: Laura Matilainen

Trenditietoinen ruoka-ja elämysmekka

Uunituoreiden leipien ja suussasulavien leivonnaisten lisäksi Levain tarjoilee pieniä ja vähän suurempia annoksia aamusta iltaan.

All Day Menusta voit löytää niin brunssisettejä, avokadoleipiä ja omeletteja, kun taas maanantaista perjantaihin saatavilla oleva Eatery Menusta voit poimia lautasellesi ruokaisempia aterioita, kuten pinaattikeittoa ja kanarisottoa.

Kuva: Laura Matilainen

Merikorttelin uusi tilava kahvila on löytänyt asiakaskuntansa, ja pöytien ääreen on kerääntynyt niin etätyöläisiä, päiväkahvittelijoita ja kuin lapsiperheitä. Kaikille löytyy oma paikkansa kaksi kerroksisen leipomo-kahvilan tiloista. (Sattumoisin Cityn vieraillessa paikan päällä joukkoon oli eksynyt myös pari huippukokkia ja viihdealan ammattilaista. Trenditietoinen paikka selvästikin.)

Merikorttelissa leivotaan nyt Levainin hapanjuurileipää.
Merikorttelissa leivotaan nyt Levainin hapanjuurileipää.

Merikorttelista on muodostunut varsinainen ruoka- ja elämysmekka. Tänä vuonna Merikortteliin aukesi italialainen pizzeria Forza, ja loppuvuodesta ovensa avaa tunnelmallinen elokuvateatteri Riviera.

Korttelista löytyy jo entuudestaan esimerkiksi kahvipaahtimo-kahvila Kaffa Roastery ja lounasravintola-kahvila Moko Market Café.

LUE  MYÖS: Pizzaguru avaa uuden ravintolan kantakaupunkiin: Forza on pizzeria, jolle yksi uuni olisi aivan liian vähän

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi