6 rikosdokumenttia Making a Murderer -henkeen

Steven Averyn tarinan kertova Making a Murderer on Netflixin tämän hetken kohutuinta sisältöä. City kokosi listan huippurikosdokumentteja samaan tyyliin.

Steven Avery, syytön mies. Vai onko?
Steven Avery, syytön mies. Vai onko? Kuva: Netflix

Netflixin rikosdokumenttisarja Making a Murderer seuraa amerikkalaismiehen taistelua poliisia ja oikeusjärjestelmää vastaan. Steven Avery istui vankilassa syyttömänä 18 vuotta, ennen kuin oikea syyllinen saatiin satimeen. Dokumentissa seurataan rikostutkintaa, kun Averya epäillään vapautumisensa jälkeen murhasta. Mutta jos Making a Murderer on jo katsottu, mitä seuraavaksi? City vinkkaa.

The Jinx

Hyytävä dokumenttisarja kertoo varakkaan perheen jälkeläisen Robert Durstin elämästä. Durst ripottelee ruumiita sinne, missä kulkee ja on muutenkin varsin omalaatuinen hahmo. Mies pidätettiin murhasta kohudokumentin päätösjakson aattona. 
Katso täältä: HBO Nordic

The Staircase

Kirjailija Michael Petersonin vaimo löydettiin kuolleena parin yhteisestä kodista. Miehen mukaan vaimo oli pudonnut rappusista, mutta verta oli epäilyttävän paljon. Tutkimuksissa selviää, että miehen menneisyydessä on toinenkin rappusiin menehtynyt nainen.
Katso täältä: YouTube

Paradise Lost 1, 2, 3

Kolmen pikkupojan ruumiin löydyttyä metsästä syytetään veriteosta kolmea satanistiksi leimattua nuorukaista. Kauhea murha, vääriä tunnustuksia, epäilyttäviä perheenjäseniä ja lopulta oikeusjärjestelmän kikkailua. Vuosien saatossa kuvattu kolmeosainen dokumenttielokuvasarja on sittemmin poikinut useita muitakin dokumentteja, elokuvia ja kirjoja.
Katso täältä: HBO Nordic

The Imposter

Yhdysvalloissa katoaa vuosittain satoja tuhansia ihmisiä. Kun kolme vuotta kadonneena olleen teinin Nicolas Barclayn perhe saa tiedon, että heidän poikansa on löydetty Espanjasta, he ovat onnesta soikeina. Vaan kuinkas käy?
Katso täältä: Netflix

Tales of the Grim Sleeper

Los Angelesin South Centralia kauhun vallassa yli 20 vuotta pitänyt sarjamurhaaja on vastuussa ainakin kymmenestä surmasta. Teoista syytettynä on paikallinen jätteenhuoltotyöntekijä - mutta kaikki eivät ole vakuuttuneita hänen syyllisyydestään.
Katso täältä: YouTube

Aileen: The Life and Death of a Serial Killer

Aileen Wuornos on karmaisevan kiinnostava tyyppi ainakin kahdesta syystä: hänellä on suomalaisia sukujuuria ja hän on harvinainen sarjamurhaajaksi, koska on nainen. Hän tunnusti seitsemän miehen surmat, ja hänet tuomittiin Floridassa kuolemaan.
Katso täältä: Netflix

2 kommenttia

shiwan8

18.1.2016 20:59

MaM oli hyvä ensimmäisen jakson verran. Kuitenkin kuutisen tuntia samaa huttua toimii lähinnä oikeusoppilaiden oppimateriaalina, viihteellistä se ei ole.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Forrest Griffindoor.

19.1.2016 14:03

MaM oli hyvä ja viihteellinen 10 jakson ajan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi