6 x Helsingin parhaat salaatit

Kokosimme yhteen Helsingin parhaat salaattiannokset, jotka tarjoavat rahoille vastinetta ja pitävät nälän poissa pitkään!

Alkuvuodesta moni kaipaa lautaselleen astetta kevyempiä ja raikkaampia ruokia, kuten salaatteja. Kokosimme yhteen Helsingin parhaat paikat nauttia monipuolisia ja runsaita salaattiannoksia.

1. Pupu

 • Missä: Stockmann, Citycenter, Tripla, Kamppi, Redi, Tennispalatsi
 • Salaatit: 10,70-18,40 e

Käsintehtyihin salaatteihin keskittyvä Pupu on todellisen salaatinystävän valinta. Käsintehtyihin salaattiannoksiin ja laadukkaisiin raaka-aineisiin keskittyvän ketjun menusta löytyy vaihtoehtoja niin broilerin, savulohen, juustojen kuin rapujenkin ystäville. Makua salaatteihin antavat muun muassa chili, lime ja Ras El Hanout -mausteseos.

Kuva: Pupu

2. Deliberi

 • Missä: Helsingin Keskuskatu, Ainoa, Flamingo, Jumbo
 • Salaatit: 12-16 e

Kaikkea kaikille -konseptilla toimiva Deliberi on loistava paikka myös salaattien ja kasviksia täynnä olevien bowlien nauttimiseen. Monipuolisia salaatteja voi nauttia niin take awayna, lounaina kuin illallisina ystävien kesken. Salaattiannoksissa maistuvat perinteisten makujen, kuten lohen, mozzarellan ja fetan, lisäksi muun muassa latva-artisokka, karamellisoitu mango ja savuchilidressing.

3. Ravintola Factory

 • Missä: Aleksi 13, Kamppi, Tali, Pitäjänmäki, Roihupelto, Salmisaari
 • Salaattibaari: 10,60 e

Ravintola Factoryn salaattibaari on avoinna arkisin ja lauantaisin lounasaikaan klo 10.30-15. Salaattibaarista jokainen voi koota mieleisensä salaatin salaattipohjan, pääraaka-aineiden, lisukkeiden, kastikkeen ja siemenien avulla. Kahdesta pääraaka-aineesta, kahdesta lisukkeesta ja kahdesta päällisestä koostuva salaatti pitää taatusti nälän poissa pitkälle aina illalliseen saakka.

4. Vapiano

 • Missä: Mikonkatu, Itis
 • Salaatit: 7,90-13,50 + lisukkeet 2-9 e

Valmiiden salaattiannosten lisäksi Vapioanosta löytyy myös itse kasattavia salaattiannoksia, joiden täytteet asiakas voi valita itse. Caesar-salaatin tai runsaasti kasviksia sisältävän salaattipohjan päälle voi valita vastapaistettua broileria, rapuja, nautaa, lohta tai pekonia. Salaatti viimeistellään valinnaisella kastikkeella ja tuoreella leivällä. Valmiiden salaattiannosten joukosta löytyy muun muassa tonnikalaa sisältävä Nizzan salaatti ja vuohenjuustoinen Deliziosa.

Kuva: Vapiano

5. Roasberg

 • Missä: Mikonkatu
 • Salaatit: 9,90-14 e

Mikonkadulta löytyy myös toinen hyvä salaattipaikka, Roasberg, joka tarjoaa salaattia niin lounaalla kuin sen ulkopuolellakin. Runsas salaattiannos kootaan asiakkaan toiveesta, ja valinnanvaraa täytteisiin löytyy niin raskaampien kuin kasvistäytteidenkin ystäville. Salaatin kyljessä nautitaan hummusta tai tsatsikia, ja annoksen kyljessä nautitaan vielä gluteenitonta siemennäkkäriä. Erinomainen vaihtoehto rennolle lounaalle.

6. La Torrefazione

 • Missä: Kluuvi, Aleksanterinkatu, Kamppi, Hakaniemi, Lasipalatsi
 • Salaatit: 10,70-11,80 e

La Torrefazione -ketjulta löytyy salaatteja niin lounaslistalta kuin lounaan ulkopuolella voimassa olevalta ruokalistalta. Kokonsa puolesta tämän paikan salaatit eivät vie voittoa, mutta makunsa puolesta ne kuuluvat kyllä kärkikaartiin. Monipuolisista salaattiannoksista löytyy muun muassa punajuurihummusta, parsakaalipestoa, kvinoaa ja hunajamelonia. Salaatin kanssa tarjoillaan leipää.

Kuva: La Torrefazione

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi