8 x uudet ravintolat: Helsinki, tammikuu 2015

Nälkä? City vinkkaa kahdeksan testaamisen arvoista uutta helsinkiläisravintolaa.

Kuva: Wrangler / Fotolia

Helsinkiin perustetaan tämän tästä uusia, kivoja ravintoloita. City päätti koota kourallisen viimeisen puolen vuoden aikana avattuja rafloja, joka ovat kokeilemisen arvoisia. Nappaa tästä vinkit seuraaville lounaille, brunsseille ja illallisille!

Sandro Eira

Tehtaankatu 34

Kallion supersuosittu Sandro avasi sisarpisteen Tehtaankadulle viime lokakuussa. Monipuolinen drinkkivalikoima, marokkolaishenkinen menu ja loistava palvelu saavat sandrossa paljon kiitosta. Ravintolan viikonloppubrunssia ei turhaan kehuta kaupungin parhaaksi.

Pjazza 

Yrjönkatu 18 B

Pizzaa ja jazzia tarjoileva Pjazza avattiin Helsingin keskustaan syyskuussa. Kauniisti sisustetun ravintolan ruokalistalta löytyy paljon muutakin kuin pizzaa, ja viinivalikoimaa kiitellään. Pjazzassa kuullaan livemusaa vähintään kolmesti viikossa - myös sunnuntaibrunssin yhteydessä.

Pastor

Erottajankatu 4

Pastor on perulais-aasialainen ravintola, joka avattiin Erottajalle viime syksynä. Julkkistaustajoukkojensa vuoksi ravintolaa kutsutaan Leppilammen paikaksi. Pastorin makumaailma on kiinnostava ja se tuo uutta väriä helsinkiläiseen ravintolaskeneen. Lukuisista asiakaspaikoistaan huolimatta Pastor on usein täynnä, joten suosittelemme paikan varaamista.

Pompier Espa

Eteläesplanadi 8

Albertinkadun Pompier sai sisarravintolan Eteläesplanadille marraskuussa. Albertinkadun "palomies" tarjoilee vain lounasta, mutta Espan Pompier viihdyttää illallisvieraita pikkutunneille asti. Lounas on kuitenkin molemmissa paikoissa hinta-laatusuhteeltaan kaupungin ehdotonta parhaimmistoa.

Story

Kauppahalli, Eteläranta

Viime kesänä avatun Kauppahallin Storyn aukioloajat eivät riitä illallisruokailijalle, mutta suosittelemme aamiaista ja lounasta. Kauppahalli on upea miljöö ravintolalle, josta saa samalta tiskiltä trendiruokia ja perinteisiä annoksia.

Onda

Toinen linja 3

Kalliolainen ruokala Onda toimii ravintolan lisäksi myös galleriana. Ei ole ihme, sillä tila on kaunis. Ondalle plussaa siitä, että se on erikoistunut gluteenittomaan ja vegaaniruokaan. Lauantaisin perulainen brunssi.

Mercat Modern Tapas

Korkeavuorenkatu 4 B

Moderni tapasravintola Mercat avattiin Ullallinnaan viime marraskuussa. Patronan ja Cholon serkku ei petä: Mercatissa istuu mielellään niin syömässä kuin juomassakin. 

Sinne Helsinki

Eerikinkatu 2

Porvoolaisravintola Sinne avasi syksyllä keittiön myös Helsingin keskustaan. Sinne saa kiitosta erityisesti vaihtuvista menukokonaisuuksistaan sekä loistavasta palvelusta. Tunnelmallinen ravintola kelpaa hyvin talvellakin, mutta odotamme erityisesti lasitetun Puutarhasalin testaamista kesämmällä. 

1 kommentti

Martina75

31.3.2015 01:48

Missäs Passio on? Rafla on kuitenkin TripAdvisorissa top 3:ssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi