9 ohittamatonta tapaa juhlia itsenäisyyttä Helsingissä

Suomi täyttää sata, vapaapäivä – nyt bailataan!

Vuosi lähenee loppuaan ja 100-vuotiaan Suomen itsenäisyysjuhla on käsillä. Ota tästä haltuun kahden päivän ajalta kemut, joita ei kannata missata. Valinnanvaraa riittää.

1. My Techno Weighs A Ton - Merikerho

Teknossa on kaikki. Merikerhon itsenäisyysjuhlassa täräytetään rehellistä teknoa lähes aamuun asti. Tanssi tai kuole.

2. Suomi100 aamunavaus Stidilässä - Lauri Soini

Jatkopaikkaa etsiville tiedoksi, kompleksin paras aamumesta on auki. Stidilä-jatkoklubi henkii eräänlaista kansainvälisen käytännön mukaista puolijulkisen tilan ratkaisua, yökerhomaailman Airspace-sovellusta.

3. Putte's – Ruskeat Tytöt x Random Life present: Independence Slay

Ruskeat Tytöt tarjoaa jokaisessa tapahtumassaan häirintävapaan tilan kaikille. Minkäänlaista seksismiä, rasismia, homofobiaa, transfobiaa tai vihaa ei suvaita. Tällaista käytöstä harjoittavat henkilöt poistetaan tilasta. Henkilökunta auttaa, mikäli koet syrjintää näissä bileissä.

4. Ilotulitusta 100-vuotiaalle Suomelle!

Suomalainen laivayhtiö Eckerö Line valaisee 100-vuotiaan Suomen taivaan Helsingissä tiistaina 5. joulukuuta noin kello 21.30. Ilotulitus ammutaan Hernesaaren eteläkärjestä ja parhaat katselualueet ovat Hernesaarenranta, Eiran ranta, Kaivopuiston ranta, Hietalahti, Lauttasaaren itäosa ja Jätkäsaari Hernesaaren suuntaan.

5. Rähinä Live 2017

Rähinä Recordsin taivalta juhlitaan Nosturissa itsenäisyyspäivän aattona joka vuotiseksi traditioksi muodostuneen Rähinä Live -keikan muodossa. Lavalle nousevat kaikki Rähinä Recordsin artistit aina levy-yhtiön konkareista tuoreimpiin sainauksiin.

6. Kiitos Tapio! - Suomi 100%

Alakulttuuritalolla juhlitaan itsenäisyyspäivän aattona Tapiota. Tapio on yksi alkujumalista, kuten metsä on ollut ihmisen alkukoti. Tapiola on vanha nimitys sanalle metsä, kuten myös Suomenmaata on kutsuttu Tapiolaksi. Tapahtuma on osa Art goes Kapakkaa.

7. Opiskelijoiden itsenäisyyspäivän juhlakulkue

Tänä vuonna pääkaupunkiseudun opiskelijakunnat liittyvät juhlimaan itsenäisyyspäivää yhdessä ylioppilaskuntien kanssa 6. joulukuuta. Perinteisten soihtujen lisäksi tuhannet siniset ja valkoiset valot kirkastavat itsenäisyyspäivän kulkueen ja Senaatintorin kansalaisjuhlan.

8. Radio Helsinki esittää: Linnanjuhlien toljotustilaisuus

Linnanjuhlien tsiigaminen yksin on tylsää. Tule siis katsomaan ystävien seurassa juhlavuoden itsenäisyyspäivävastaanottoa G Livelabin valkokankaalta. Voimme yhdessä maksaa narikkamaksun, juoda boolia, kätellä toisiamme hikisin sormin ja ihmetellä pukuloistoa.

9. Suomi 100 -juhlailotulitus

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhla huipentuu juhlailotulitukseen, joka kohoaa Helsingin Eteläsataman ylle 6. joulukuuta noin kello 22. Ilotulitusta voi seurata Ylen suorassa televisiolähetyksessä ja paikan päällä parhaiten Tähtitorninmäeltä. Juhlailotulitus päättää Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi