Ääni keittiöstä: Aki Peiju – Sori Taproom

Aki “Axu” Peiju aikoi lapsena laivakokiksi. Nyt hän toimii Sori Taproomin keittiömestarina.

"Parasta jälkeä syntyy, kun saa tehdä vähemmän, hitaammin ja laadukkaasti", sanoo Sori Taproomin keittiömestari Aki Peiju.
"Parasta jälkeä syntyy, kun saa tehdä vähemmän, hitaammin ja laadukkaasti", sanoo Sori Taproomin keittiömestari Aki Peiju. Kuva: Sori Taproom

Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.

Gastropub Sori Taproomin keittiömestari Aki Peiju taitaa makujen yhdistämisen. Annokset suunnitellaan sopimaan täydellisesti ravintolan olutvalikoimaan, joka vaihtuu tiuhaan tahtiin ja pysyy alati mielenkiintoisena.

Uravalinta on ollut selkeä jo lapsuudesta saakka.

“Vanhempien mukaan olen pienestä pitäen uhonnut, että minusta tulee laivakokki. Ei tullut laivakokkia, mutta onneksi tuli keittäjä kuivalle maalle kuitenkin.”

Peiju pitää ravintoloista, joissa kokonaisuus on kunnossa. Unohtumattomia ruokamuistoja on kertynyt matkan varrella useita, mutta erityisen jäljen on jättänyt Moxie's Grill & Bar Torontossa.

Mikä on suosikkiraaka-aineesi ja mitä valmistaisit siitä?

Kaikki tuore, aina lihasta kalaan ja kasviksiin. Kauden tuoreet raaka-aineet ovat aina olleet lähellä sydäntä. Ne taipuu aina lopulta niin moneen muotoon ja sopii kauden fiiliksiin. Mahtavalle raaka-aineelle sopii yksinkertainen valmistus, sillä yleensä taika tulee makujen yhdistelemisestä.

Kuvaile ruokafilosofiaasi?

Parasta jälkeä syntyy, kun saa tehdä vähemmän, hitaammin ja laadukkaasti. Keskittyä ydinosaamiseen ja kehittyä siinä parhaaksi.

Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?

Paritamme ruuat oluiden kanssa. Lisäksi meillä on Helsingin ruokaravintoloista laajin ja kiinnostavin vaihtuva olutvalikoima. Muun muassa viiden oluen tasting-laudat ovat tästä syystä todella suosittuja.

Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?

Sori Taproomin vahvuutena ovat ehdottomasti itse savustettujen lihojen ja kattavan menun lisäksi harvinaiset oluet ja kovat oman panimon tuotteet. Ruuat on suunniteltu niin, että ne pariutuvat täydellisesti massiiviselle olutlistalle.

Millaisista ravintoloista itse pidät?

Minulle on tärkeää kokonaisuus ja ravintolassa viihtyminen. Yleensä haluan jäädä paikkaan istumaan pidempäänkin, syömään ja juomaan pitkän kaavan mukaan nautiskellen. Kiireettömyys ja sen kaveriksi ajatuksella laadittu ruoka- ja juomalista pitävät miehen tyytyväisenä.

Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)

Nykyään ei riitä olla vain yhdessä asiassa hyvä, mutta ehdottomasti meidänkin terävin kärki on loistava palvelu. Sen kun yhdistää laadukkaaseen tekemiseen keittiössä ja ainutlaatuiseen tarjoomaan, niin klassikko on syntynyt. Siihen Sorillakin pyritään.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi