Ääni keittiöstä: Katja Eloranta – Kitchen & Table Helsinki

Katja Eloranta rakasti lapsena perunavelliä niin paljon, että olisi voinut syödä sitä joka päivä. Nyt hänen lempiraaka-aineensa on maa-artisokka.

Katja Eloranta tiesi jo lapsena, että hänestä tulee kokki.
Katja Eloranta tiesi jo lapsena, että hänestä tulee kokki. Kuva: Kitchen & Table Helsinki

Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.

Clarion Hotellin ravintola Kitchen & Tablen keittiöpäälliikkö Katja Elorannan lapsuuden lempiruokaa oli perunavelli voisilmällä ja ruisleipäpaloilla, ja sitä hän olisi halunnut syödä ihan joka päivä. Hän kertoo viettäneensä lapsena paljon aikaa keittiössä äidin kanssa tämän laittaessa ruokaa.

“Kun en vielä ylettänyt hellalle, äiti veti viereen jakkaran, minkä päällä sain seistä ja olla hämmentämässä.”

Päätös tulevaisuuden ammatista syntyi jo varhain.

“Aina kun minulta kysyttiin, mikä minusta tulee isona, oli vastaus selkeä: Kokki!”

Vaikka lapsena Elorannalle maistui parhaiten perunavelli, sittemmin hän on alkanut arvostaa hienostuneempia makuelämyksiä. Aikuisiällä yksi mieleenpainuvimmista aterioista on tullut nautittua Göteborgissa SK Mat & Människor -ravintolassa, jossa koko ilta jäi Elorannalle mieleen upeana kokonaisuutena.

Mikä on suosikkiraaka-aineesi?

Maa-artisokka.

Mitä valmistaisit siitä?

Paahdettua maa-artisokkakeittoa, rapeaa saaristolaisleipää ja muikunmätiä.

Kuvaile ruokafilosofiaasi?

Puhdasta, tunnistettavaa, aitoja makuja, rustiikkisella otteella kauden parhaista raaka-aineista.

Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?

Kitchen & Table on miksaus Harlemia ja sekoitus omaa ruoka-filosofiaani. Pyrimme tuomaan listassa myös kasvisannoksia Clarionin We Care -hengessä.

Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?

"Passion". Teemme työtä tunteella ja sydämellä. Pyrimme tekemään asiakkaiden ja työntekijöiden elämästä paremman. Meillä on mahtavaa porukkaa duunissa.

Millaisista ravintoloista itse pidät?

Kaikenlaisista. Jokaisella ravintolalla on oma juttunsa. Se on se mauste, mitä me ammattilaiset kaipaamme. Kokemuksia, oppeja, esimerkkejä, suunnannäyttöä. Kaikesta voi oppia. Jokaisesta kokemuksesta toivoo löytävänsä jotakin. Ei vain makuja, vaan myös tuoksuja, tuntumaa, tunteita ja kaikkea mikä saa ihokarvat ylös!

Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)

Maukas ruoka, mukava palvelu ja rento fiilis.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi