Ääni keittiöstä: Maksim Vjatkin – Goodwin The Steak House

Goodwin The Steak Housen Maksim Vjatkin on aina tiennyt haluavansa kokiksi.

Laadukkaat raaka-aineet ovat Maksim Vjatkinille kaikki kaikessa.
Laadukkaat raaka-aineet ovat Maksim Vjatkinille kaikki kaikessa. Kuva: Goodwin The Steak House

Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.

Goodwin Steakhousen keittiöpäällikkö Maksim Vjatkin on ollut pienestä pitäen kiinnostunut kokin ammatista. Hän pääsi seuraamaan kokkina työskennelleen setänsä työskentelyä ravintolakeittiössä, ja on siitä lähtien ollut kiinnostunut raaka-aineista, ruoanlaitosta ja ravintoloista.

Kotona hänellä oli tapana auttaa äitiään keittiössä. Hän leikkasi vihanneksia, valmisti kastikkeita ja leipoi leipää ja kakkuja, mutta parasta oli, kun hän pääsi paistamaan lihaa ja maustamaan ruokia mieleisekseen.

Koulun jälkeen hän suuntasi suoraan kokkikouluun ja valmistui sieltä parhain arvosanoin. Nyt hän työskentelee Goodwin The Steak Housen keittiöpäällikkönä.

Mikä on suosikkiraaka-aineesi?

Itse tehdyt aurinkokuivatut tomaatit.

Mitä valmistaisit siitä?

Kuivatan tomaatit itse. Tärkeintä on hankkia ensin täydellisiä tomaatteja torilta tai suoraan tuottajalta. Lisään niihin parasta italialaista oliiviöljyä ja tuoreita yrttejä. Teemme itse kuivatut tomaattimme myös ravintolassamme.

Kuvaile ruokafilosofiaasi?

Raaka-aineiden laatu on tärkeintä. Viimeinen silaus tulee intohimosta ruokaa kohtaan ja positiivisesta asenteesta. Vapaa-ajallani lasillinen Amarone-viiniä kokkailun lomassa tuo oman lisänsä ruoanlaittoon.

Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?

Goodwin on perustettu rakkaudesta lihaan. Ruoka on yksinkertaista, mutta herkullista. Erikoisuutemme on aito Josper puuhiiliuuni. Me tuomme parasta pihvilihaa Australiasta ja Yhdysvalloista ja käytämme ainutlaatuisia tekniikoita paistaaksemme niistä täydellisiä pihvejä.

Mitkä ovat ravintolanne vahvuudet?

Premium-laatuinen liha, tiukat laatustandardit sekä ammattitaitoiset kokit, jotka tietävät kaiken lihasta.

Minkälaisista ravintoloista itse pidät?

Matkustelen paljon maistelemassa paikallisia ruokia ja suosin paikkoja, joissa paikalliset käyvät. Pidän eri maiden ruokakulttuureista, mutta tärkeintä on aina laatu ja hyvät raaka-aineet. Nautin yksinkertaisista annoksista ja jätän yleensä väliin fine dining -ravintolat.

Mikä tekee ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)

Ihmiset, henkilökunnan muodostama tiimi. On tärkeää, että ravintolassa on hyvä henki ja tunnelma. Täytyy myös tuntea hyvin omat erikoisuutensa. Suosin klassisia ruokia mieluummin kuin kokeellisia annoksia. Toki täytyy olla tietoinen trendeistä, mutta tärkeintä on seurata omaa visiotaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi