Ääni keittiöstä: Martin Lundqvist – Bryggeri

Martin Lundqvist viihtyy rennoissa olutravintoloissa niin työssä kuin vapaa-ajallaan.

Makua, makua, makua, sanoo Bryggerin keittiöpäällikkö Martin Lundqvist.
Makua, makua, makua, sanoo Bryggerin keittiöpäällikkö Martin Lundqvist. Kuva: Bryggeri

Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.

Bryggerin keittiöpäällikkö Martin Lundqvistilla on makeita ruokamuistoja. Mummolan lettujen lisäksi hän fiilistelee perinteisiä sokerimunkkiskaboja, joissa tavoitteena oli syödä niin monta munkkia kuin pystyy ilman, että nuolee huulia.

Visio kokin ammatista syntyi auton takapenkillä.

"Oltiin autoreissulla vanhempien kanssa Skandinaviassa ja aloin piirtää omaa ravintolaa. Yläasteella vähän epäröin, koska olin niin huono tekemään ruokaa, mutta sitten vain hain kouluun ja huomasin, että kaikki muutkin aloittivat ihan samalta viivalta", Lundqvist kertoo.

Mikä on suosikkiraaka-aineesi?

Suosikit elää toki trendien mukaan, mutta tykkään eniten simppelistä ja hyvin tehdystä ruoasta, joten vastaan voi ja sipuli.

Mitä valmistaisit siitä?

Ei ole kovin montaa ruokaa, jossa vähintään toista näistä raaka-aineista ei käytetä. Makua, makua, makua!

Kuvaile ruokafilosofiaasi?

Keep it simple.

Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?

Meidän ravintolasalin keskellä on panimo. Tehdään vuodessa noin 170 000 litraa käsityöolutta ja hyödynnetään sitä päivittäin myös ruoanlaitossa. Sekä panimolaitteisto että keittiön grillit toimivat biokaasulla, jota tehdään oluen valmistuksesta syntyvästä jätteestä eli mäskistä.

Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?

Oluen ja ruoan yhdistäminen. Ruokalistan jokaiselle annokselle löytyy oma suositusolut.

Millaisista ravintoloista itse pidät?

Rennoista olutravintoloista. Niissä on vaan sitä aitoa meininkiä. Esimerkiksi Warpigs Kööpenhaminassa ja Brlo Berliinissä.

Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)

Henkilökunta, tuote ja luovuus.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi