Ääni keittiöstä: Petteri Linna – Långvik Congress Wellness Hotel

Petteri Linnan motto on: "Kaiken ruoan voi tehdä hyvin ja vähän vielä paremmin".

Asiakkaan elämys on paljon muutakin kuin ruoka, tietää Långvik Congress Wellness Hotellin keittiöpäällikkö Petteri Linna.
Asiakkaan elämys on paljon muutakin kuin ruoka, tietää Långvik Congress Wellness Hotellin keittiöpäällikkö Petteri Linna. Kuva: Långvik Congress Wellness Hotel

Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.

Petteri Linna kertoo päätyneensä ravintolakouluun, kun opinnot lukiossa eivät kiinnostaneet. Valinta osoittautui oikeaksi, ja sillä tiellä hän on vieläkin.

Parhaina ruokamuistoina mieleen on jäänyt suoraan savustuspöntöstä maistettu ankerias, ja ravintolapuolelta pitkä illallinen ravintola Frantzénissa Tukholmassa.

"Siellä oli uskomaton konsepti ja palvelu", Linna sanoo.

Mikä on suosikkiraaka-aineesi?

Suosikkeja on monta. Aina kesän kynnyksellä odotan innolla kotimaisten kasvisten ja yrttien kasvua. Minulle kesän ensimmäinen herkku on raparperi. Silloin tyhjennämme äitien ja anoppien raparperipuskat.

Mitä valmistaisit siitä?

Tervetuloa Långvikiin maistamaan! Olemme tehneet raparperista jälkiruokiin muun muassa sorbettia ja hilloketta. Lisäksi pääruoissa ankan kanssa on raparperipyreetä.

Kuvaile ruokafilosofiaasi?

Kaiken ruoan voi tehdä hyvin ja vähän vielä paremmin.

Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?

Yksinkertaiselta kokkipojalta kesti kauan tajuta, että asiakkaan elämys on paljon muutakin kuin ruoka. Hyvään kokemukseen meillä vaikuttavat yllättävän monet asiat. Ensikohtaaminen vastaanotossa, whisky sour takkatulen ääressä kylpylässä ja lopulta maailmanluokan illallinen ravintolassa. Långvik on kokonaisuus.

Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?

Uskomaton henkilökunta ja vapaat kädet toteuttaa itseämme.

Millaisista ravintoloista itse pidät?

Rehellisistä bistroista, joista saa klassisen tartar-pihvin ja pullon hyvää punaviiniä.

Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)

Kun kaikki pienet yksityiskohdat on mietitty ja hiottu kuntoon. Salin ja keittiön välillä vallitsee parhaimmillaan toimiva symbioosi.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi