Ääni keittiöstä: Riku Ruuskanen – Kortteliravintola Remy

Keittiömestari Riku Ruuskanen palaa makumuistoissaan mummolaan.

Riku Ruuskanen viihtyy parhaiten ravintoloissa, joissa ruoka on simppeliä ja joihin voi jäädä jatkamaan iltaa vielä ruokailun jälkeenkin.
Riku Ruuskanen viihtyy parhaiten ravintoloissa, joissa ruoka on simppeliä ja joihin voi jäädä jatkamaan iltaa vielä ruokailun jälkeenkin. Kuva: Kortteliravintola Remy

Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.

Riku Ruuskasella on lusikkansa monessa sopassa. Hän toimii jyväskyläläisen Qulkuri Catering Oy:n keittiöpäällikkönä, jolloin hänen vastuualueisiinsa kuuluu lounas- ja tilausravintola Le Qulkuri, artesaanipizzeria Pettola Lorenzo sekä Kortteliravintola Remy, jossa hän toimii myös keittiömestarina.

Ruuskanen kertoo inspiraation ruoanlaittoon syttyneen jo lapsena mökillä, jossa hänellä oli tapana laittaa ruokaa yhdessä mummonsa kanssa. Paras ruokamuistokin vie hänet takaisin lapsuuteen mummon pitkään haudutetun kaalikeiton äärelle.

Mikä on suosikkiraaka-aineesi?

Kampasimpukkaan olen aina ollut ihastunut, mutta tällä hetkellä toisena erittäin hyvänä on maa-artisokka. Tietysti kevät ja kaikki kevään raaka-aineet tulevat kohta, niin tuo marsu vaihtuu varmastikin kohta johonkin muuhun!

Mitä valmistaisit siitä?

Tykkään paahtaa maa-artisokan kuorineen uunissa voin ja suolan kanssa. Sen voi syödä ihan sellaisenaan tai sitten valmistaa siitä pyreetä, keittoa tai esimerkiksi vielä fritata.

Kuvaile ruokafilosofiaasi?

Kunnioitetaan hyvien raaka-aineiden omaa makua.

Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?

Meillä ei lähdetä liikaa kikkailemaan, vaan annetaan raaka-aineiden maistua siltä miltä ne maistuu. Myös kasvis- ja vegaaniannokset ovat meillä tärkeässä roolissa.

Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?

Meillä halutaan pitää rentoa meininkiä yllä, että jokainen vieras tuntisi itsensä heti ovesta sisään astuttuaan lämpimästi tervetulleeksi. He saavat syödä ja juoda hyvin ja vielä kotona miettiä, että olipas onnistunut ja hyvä ilta.

Millaisista ravintoloista itse pidät?

Tykkään eniten paikoista, joissa ruoka ja juoma on simppeliä ja joissa voi viihtyä vaikka mukavasti ruokailun jälkeen koko illan juoden lisää ja lisää...

Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)

Hyvä ruoka, hyvä juoma, osaava- ja mukava palvelu, ja kyllä sen musiikinkin täytyy olla tikkasessa. Aina tietysti plussaa myös mukavasta ja lämpimästä miljööstä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi