Äitienpäivä lähestyy! Mene mamman kanssa kaupungille

Kaikkein paras lahja on yhdessäolo.

Kuva: Zdenka Darula / Fotolia

Yhteistyössä Hemmottelulahjakortti.fi

Pian on aika ylistää kaikkia superäitejä, jotka ovat meidät tähän maailmaan tuoneet. Aamiainen vuoteeseen ei välttämättä onnistu, sillä harvat asuvat enää vanhempiensa kanssa. Lapsena piirrettiin ja askarreltiin lahjoja, mutta sama ei taida enää toimia, kun lapset ovat kolmekymppisiä. Kirja tai koru on aina mukava ja arvokas lahja, mutta niistäkin saattaa puuttua persoonallisuutta.

Mikä voisi olla paras mahdollinen lahja maailman rakkaimmalle henkilölle? Vastaus on yhdessäolo. Sitä kun ei voi rahalla ostaa eikä sitä voi jälkijunassa tarjota. Mikset siis veisi omaa supersankariasi kaupungille tuulettumaan tänä ikimuistoisena päivänä.

Vie äiti lounaalle

Kaupungille mentäessä voi suunnittella päivän seuraavanlaisesti: vie äiti ensin kahville, sitten aktiviteettiin ja sen jälkeen vielä syömään ja skumpalle. Eikös kuulostakin mahtavalta? Suurin osa ravintoista tarjoavat Äitienpäivä-menun, joten valinnanvaraa ruokapuolelta löytyy rutkasti.

Mikäli haluat viedä äitisi ruokailemaan hieman erilaiseen paikkaan, M/S Aava on oiva paikka siihen. Äitienpäivänä veneellä järjestetään lounasristeily, jonka menun on suunnitellut ahvenanmaalainen huippukokki Michael Björklund Suomi100-juhlavuoden kunniaksi. Kahden tunnin risteilyn aikana nautitaan hyvästä ruuasta ja maisemista Helsingin saaristossa. Lähdöt Kauppatorilta kello 11.30 ja 14:30.

Uskaltaisiko äitisi Lintsin uutuuslaitteeseen Magiaan?
Uskaltaisiko äitisi Lintsin uutuuslaitteeseen Magiaan?

Anna lahjaksi yhteistä nostalgiaa

Vie äiti huvipuistoon! Niin hassulta kuin se kuulostaakin, lupaamme, että se tuo pienen pisaran nostalgisuutta päivään. Ota äitiä hihasta kiinni ja vedä karuselliin päin - aivan niin kuin lapsena. Olethan oman äitisi pienokainen, aina. Äitienpäivänä Lintsillä vietetään Kevätkarnevaalin viimeistä päivää, jolloin Roope Salminen jakaa pois 10 000 kukkaa.

Näiden ehdotuksien lisäksi on hyvä muistaa jo valmiiksi tutut paikat, kuten Suomenlinna ja Vallisaari. Sään salliessa edellä mainitut ovat mahtavia paikkoja järjestää kevään ensimmäiset piknikit. Viltti, skumppa-pullo, äiti ja aurinko. Siinä täydellisen eväsretken ainekset.

Taidetta ja jännitystä

Mikäli haluat viedä äidin katsomaan jotain jännittävää, mutta elokuvateatteri on jo niin puhki kulutettu ja epäsosiaalinen idea, käännä purjeet kohti Suvilahtea. Siellä starttaa ensi viikon perjantaina nykysirkuksen Cirko-festivaali, joka viihdyttää myös äitienpäivänä. Häkellyttävät sirkustaiteilijat ympäri maailman luovat mahtavan kokemuksen uskomattomalla osaamisellaan.

Cirko-festivaali tarjoaa jännitystä, silmänruokaa ja taianomaista tunnelmaa.
Cirko-festivaali tarjoaa jännitystä, silmänruokaa ja taianomaista tunnelmaa. Kuva: Andy Phillipson / Cirko

Taidetta merkkipäivään tarjoavat monet museot. Esimerkiksi sunnuntaina Helsingin kaupungin museossa HAMissa vietetään Äidit ja Taide -päivää, jonka kierroksilla mietitään taiteilijoiden äitisuhteita. Samana päivänä nähdään Tove Jansson -näyttely ja kello 14 alkaen maistellaan taidemuseon kaupassa 54% käsintehtyä HAM suklaata.

Komediaa päivään löytyy muun muassa Aleksanterin Teatterista, jossa sunnuntaina kello neljä pyörähtää käyntiin Luolamies -esitys. Stand up -tyylinen esitys vie syvälle naisen ja miehen sielunmaailmaan. Pääroolia näyttelee Martti Suosalo. Kuoromusiikkia tarjoillaan Tuomiokirkossa perinteisen Äitienpäiväkonsertin tapaan kello 17. Cantores Minores -kuorossa laulaa äideille lähes 300 laulajaa.

Haasta äiti

Pieni kilpailuvietti on tervettä. Vie äitisi leikkimielisiin paikkoihin, jotka samalla tarjoavat liikuntaa. Näitä paikkoja ovat muun muassa Köysipuisto Zippy, Salmisaaren Prison Island, West Coast Hohtogolf ja trampoliinipuisto Rush. Lisäksi Helsingissä on monia biljardi-saleja ja keilahalleja. Otathan huomioon, että näihin aktiviteetteihin tulee varata paikat ajoissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi