Aitoja sichuanilaisia makuja suoraan Chengdusta – Brokadi päivitti kiinalaisen ravintolan nykyaikaan

Zheng He haluaa tarjota Brokadissa mahdollisimman autenttisia makuja. Siksi hän kutsui kotikaupunkinsa Chengdun parhaat kokit töihin ravintolaansa.

Kiinalaiset ravintolat Suomessa ovat vielä lapsenkengissä, harmittelee Brokadin ravintoloitsija Zheng He. Hän on asunut Suomessa jo kymmenen vuotta, ravintola Brokadin hän avasi puoli vuotta sitten yhdessä miehensä kanssa.

“Kaipaan kotikaupunkini ruokaa. Se oli syy miksi halusin perustaa ravintolan, josta saisi aitoja sichuanilaisia makuja”, Zheng kertoo videolla.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Brokadin kokit ovat kotoisin Zhengin kotikaupungista Chengdusta ja edustavat kaupungin parhaimmistoa. Koska Suomesta ei saa kaikkia tarvittavia raaka-aineita, Zheng tuo ravintolan tarvitsemat chilit ja pippurit itse suoraan Kiinasta.

Brokadissa on tarjolla autenttisia makuja, jotka voivat yllättää voimakkuudellaan.

“Reseptejä ei ole muokattu suomalaiseen makuun, ja aluksi luulin että siitä tulisi ongelmia. Monet ovat tottuneet miedompiin makuihin ja muiden ravintoloiden tarjoamaan kiinalaiseen ruokaan. Kun me tarjoamme autenttisia makuja, se onkin totuttua vahvempaa, enkä ollut varma pitävätkö asiakkaat sitä.”

Huoli on osoittautunut turhaksi, sillä asiakkaat ovat löytäneet Brokadiin. Sana autenttisesta kiinalaisesta ruoasta on kiirinyt kauas ja houkutellut väkeä kauempaakin.

Modernia kiinalaista

Ruokalistalta löytyy tukku sichuanilaisia klassikoita, kuten kung po kanaa ja mapo tofua, mutta myös modernin kiinalaisen keittiön antimia.

“Keittiömestarin suositusmenu sisältää ruokia, jotka ovat suosittuja juuri nyt Chengdussa, joten mukana on moderneja ja innovatiivisia annoksia.”

Zheng haluaa panostaa autenttisuuteen paitsi keittiössä, myös ravintolasalissa, jonka esineistöstä suuri osa on tuotu Chengdusta. Tilassa aiemmin sijainneesta kiinalaisravintolasta ei näy jälkeäkään, siitä Zheng on pitänyt huolen.

“Haluan tuoda tänne eleganttia ja modernia kiinalaista tyyliä. Ei enää 80-luvun kiinalaisravintoloiden tyyliä”, hän kiteyttää.

Zheng He on tuonut suuren osan sisustuselementeistä kotikaupungistaan Chengdusta.
Zheng He on tuonut suuren osan sisustuselementeistä kotikaupungistaan Chengdusta.

Brokadi, Mäkelänkatu 45

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi