Alex Mattson - tuleeko seuraava EDM-tähti Suomesta?

Vasta 18-vuotias DJ-tuottaja sai kansainvälisen levytyssopimuksen.

Kuva: Sony Music Finland

Alex Mattson on 18-vuotias DJ-tuottaja, joka on matkalla maailman maineeseen. Lapsena rumpuja soittanut nuori mies löysi elektronisen musiikin 14-vuotiaana. Käännekohta nuoren tuottajan uralle koitti, kun hän lähti opiskelemaan Amsterdamiin elektronisen musiikin tuottamista. Opiskeluaika auttoi löytämään oman soundin, jossa kuuluu vaikutteita deep housesta ja junglesta tarttuvilla koukuilla.

”Hollannissa painotettiin, että kun asettaa itelleen tavoitteen musassa ja tekee tarpeeksi töitä niin se toteutuu usein. Opin myös että musan tekemisessä ”väärin tekeminen" ei ole aina väärin. Kannattaa ajatella vapaamielisemmin, eikä aina mennä sääntöjen mukaan”, Mattson kertoo.

Määrätietoinen työskentely johti levytyssopimukseen kansainvälisen Ultra Musicin kanssa. Mattson on ensimmäinen suomalainen sooloartisti, joka on kiinnitetty Ultralle. Ultra Music on koti monelle huippu-DJ:lle - sen listoilta löytyvät muun muassa deadmau5, David Guetta, Steve Aoki ja Kygo.

Alex Mattsonin debyyttisingle UFO feat. Solamay julkaistaan kansainvälisesti 19. helmikuuta. Varmaa on ainakin se, että kappale jää soimaan päähän.

”UFO on vähän erilainen EDM-biisi koska siinä ei periaatteessa ole perinteistä droppia ollenkaan. Ehkä vuosi 2016 on se vuosi, jolloin  tuodaan kunnon kertosäkeet takaisin elektroniseen tanssimusaan”, Mattson sanoo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi