Alkukesä on kasvisten juhlaa Vapianossa

Vapianossa herkutellaan nyt terveellisesti. Do it Vegitalian -viikot ovat tuoneet jo tarjolla olevien kasvisruokien joukkoon neljä uutta kasvisannosta, joissa maistuvat kevään tuoreet kasvikset.

Yhteistyössä Vapiano.

Vegitalian on yhdistelmä italialaisen keittiön ja kasvisruoan parhaita puolia, kertoo Vapiano Suomen franchise-kehittäjä Tarvo Jaansoo.

"Kasvisruoka on nyt kasvava trendi, joten oli luontevaa valita teemaksi Do it Vegitalian", Jaansoo sanoo.

Uutuusannoksista raikkain on Insalata Primavera, keväinen salaatti, jossa on tuoretta parsaa, mansikoita, avokadoa sekä kirsikkatomaatteja runsaalla salaattipedillä. Annos sopii myös vegaaneille.

Sesonkiherkku parsa on myös Risotto Vegitalian päätähti. Vegaaninen risotto saa kermaisen rakenteensa kookoksesta. Vegaanisen Pizza Crema di Avocadon mehevyyden salaisuus piilee avokadossa ja vegaanisessa juustossa.

Zoodles alla Salvia -annoksen "pasta" on tehty kesäkurpitsasta.
Zoodles alla Salvia -annoksen "pasta" on tehty kesäkurpitsasta.

Do it Vegitalianin hittiannokseksi on muodostunut gluteeniton Zoodles alla Salvia, jossa pasta on tehty tuoreesta kesäkurpitsasta. Kesäkurpitsainen pasta oli huhtikuisten SYÖ-viikkojen aikana Vapianon suosituin annos.

"Ihmiset arvostavat, kun tarjolla on hyviä ja mietittyjä vegaani- ja kasvisvaihtoehtoja. Me emme tee vain simppeliä tomaattipastaa tai tomaattipitsaa, vaan vähän jotain kiinnostavampaa ja erilaista", Jaansoo sanoo.

Trendikkyys ei kuitenkaan ole ainoa syy, miksi Vapianossa satsataan kasvisruokaan. Kasvisruoka on ollut listoilla hyvin edustettuna ennenkin.

"On paljon asioita jonka takia haluamme tarjota kasvis- ja vegaaniruokaa. Terveellisesti syöminen säästää myös luontoa. Haluamme tarjota tuoretta kasvisruokaa ja samalla tehdä hyvää planeetalle."

1 kommentti

Satu9869

17.5.2018 14:09

Pitäpää mennä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi