Alkusyksyn kiinnostavimmat ravintolatapahtumat ovat tässä: Viisi kokemisen arvoista ruokajuhlaa

Ympäri Suomea pääsee pian nauttimaan erilaisista ruoka- ja juomatapahtumista.

Kuva: Adobe Stock

Vaikka kesä alkaa olla jo lopuillaan, herkullisia ruoka- ja juomaelämyksiä tarjoavia ravintolatapahtumia järjestetään edelleen ympäri Suomen.

Kokosimme yhteen viisi alkusyksyn kiinnostavinta ravintolatapahtumaa, jotka kannattaa ehdottomasti merkata kalenteriin.
 

5 x kiinnostavimmat ravintolatapahtumat

Kympin annokset rantautuvat viiteen kaupunkiin

Cityn SYÖ!-viikoista voidaan puhua jo legendaarisena ruokatapahtuma, sillä tapahtumaa on järjestetty säännöllisesti jo 24 vuoden ajan. SYÖ!-viikoilla mukana olevat ravintolat tarjoavat herkullisia annoksia edulliseen kymmenen euron hintaan, mikä tarjoaa sekä hyvän syyn tavata ystäviä että matalan kynnyksen testata uusia ravintoloita.

Kympin annoksilla pääsee herkuttelemaan pian viidessa kaupungissa.
Kympin annoksilla pääsee herkuttelemaan pian viidessa kaupungissa. Kuva: City

Seuraava kaksiviikkoinen kampanja starttaa elokuun 27. päivä, ja mukana olevat ravintolat tarjousannoksineen julkaistaan maanantaina 23.8. Mukana on tälläkin kertaa kymmenittäin sekä uusia että vanhoja tuttavuuksia viidessä eri kaupungissa.

"Sen lisäksi, että SYÖ!-viikoilla nautitaan ravintoloiden huippuannoksista todella edullisesti, kampanjan tarkoituksena on myös tukea ravintoloiden toimintaa. Tässä kampanjassa kaikki voittavat", SYÖ!-viikkojen kampanjapäällikkö Late Fenander iloitsee.
 

Smaku kokoaa Porvoon parhaat maut yhteen

Kuudetta kertaa järjestettävä Smaku kokoaa Porvoon herkullisimmat makuelämykset yhteen, 23.8.-4.9. järjestettävään tapahtumaan. Smakussa on tällä kertaa mukana 17 ravintolaa, jotka tarjoilevat tapahtuman aikana annoksia edulliseen 5-7 euron hintaan.

Mukana on vaihtoehtoja jokaiseen makuun niin kasvissyöjille kuin laadukkaan lihan ystäville - jälkiruokia rakastavia unohtamatta.

Lähituotetut raaka-aineet, omavarainen puutarhakasvatus sekä ekologisuus näkyvät Smaku-annoksissa.
Lähituotetut raaka-aineet, omavarainen puutarhakasvatus sekä ekologisuus näkyvät Smaku-annoksissa. Kuva: Erika Kaipainen

Vuosittainen Smaku tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua Porvoon ruoka- ja ravintolatarjontaan edulliseen hintaan - yhden päivän aikana ehdit tutustumaan useampaankin paikkaan!
 

Pirkanmaalla popsitaan pintxoja

Yhdeksättä kertaa järjestettävä Tamperrada on ruokafestivaali, jossa pirkanmaalaiset ravintolat tarjoavat viiden päivän ajan parasta gastronomista osaamistaan pieninä ruoka-annoksina eli pintxoina. Kolmen euron pintxoja on saatavilla peräti 51 ravintolasta ympäri Pirkanmaata.

Pienet suupalat eli pintoxit ovat Tamperrada-tapahtuman ydin.
Pienet suupalat eli pintoxit ovat Tamperrada-tapahtuman ydin. Kuva: Tamperrada

Tapahtuman ideana on sekä houkutella kuluttajia käyttämään enemmän ravintolapalveluita että löytämään uusia suosikkiravintoloita. Myös ravintoloiden pitää todella pistää parastaan, sillä kiinnostavimmat pintoxit palkitaan sekä yleisön että asiantuntijaraadin toimesta.
 

Sadonkorjuu on Ahvenanmaan vuoden kohokohta

Syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna Ahvenanmaan maaseutu, ravintolat ja pientuottajien raaka-aineet nostetaan jälleen jalustalle, kun Sadonkorjuujuhlat pärähtävät käyntiin.

Sadonkorjuujuhlissa pääsee nauttimaan niin ravintoloiden ruoista kuin ostamaan pientuottajien herkkuja.
Sadonkorjuujuhlissa pääsee nauttimaan niin ravintoloiden ruoista kuin ostamaan pientuottajien herkkuja. Kuva: Skördefesten

Syyskuun 17.-19. päivä vietettävä Sadonkorjuujuhla on Ahvenanmaalla syksyn ehdoton kohokohta. Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden päästä tutustumaan paikallisiin maatiloihin ja pientuottajien tuotteisiin, nauttimaan ravintoloiden herkullisista sadonkorjuu-annoksista sekä viettämään mukava viikonloppu koko perheelle sopivien aktiviteettien parissa.
 

Suuret Oluet Pienet Panimot valtaa Oulun

Vaikka keskikesä on juomatapahtumien kulta-aikaa, erinomaisten oluiden äärelle ehtii vielä Oulussa. Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtuma järjestetään nimittäin 26.8.- 28.8. Kauppatorilla.

Oluttapahtumassa on mukana 14 suomalaista pienpanimoa.
Oluttapahtumassa on mukana 14 suomalaista pienpanimoa. Kuva: Suuret Oluet Pienet Panimot

Sen lisäksi, että neljännen kerran järjestettävä tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua pienpanimoiden juomiin, tapahtumassa pääset myös herkuttelemaan upeilla makuelämyksiä, joita tarjoilevat muun muassa Haapasalon Hatsapuri ja Kujalan Burgeri.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:21

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi