Anne’s vege tarjoaa vegaanista ja gluteenitonta ruokaa, joka maistuu myös bodareille

Anne Saarenojan kehuttu vegebuffet sai uudet tilat Tapiolasta.

Anne's Vegessä on tarjolla viikoittain vaihtuva vegaaninen buffet.
Anne's Vegessä on tarjolla viikoittain vaihtuva vegaaninen buffet. Kuva: Anne's Vege

Reilun vuoden Matinkylässä toiminut lounasravintola Anne’s vege sai isommat tilat Tapiolan kauppakeskus Ainoasta ja laajentaa muuton myötä aukioloaan iltaan asti. Uusi ravintola aukeaa huhtikuun ensimmäisenä päivänä.

Anne Saarenojan pyörittämä ravintola tarjoaa täysin vegaanista, gluteenitonta ja lisäaineetonta ruokaa, joka maistuu sekasyöjillekin. Matinkylän ravintolassa viihtyivät niin toimistotyöläiset kuin bodaritkin.

“Vegeruuallahan on ollut vähän sellainen maine, että se olisi jotenkin naisten piperrystä. Minusta on tosi kiva nähdä, että asiakkaina oli paljon painonnostajiakin, ja miehiä tulee koko ajan lisää”, Saarenoja sanoo.

Anne Saarenoja on saanut monet sekasyöjätkin innostumaan kasvisruoasta.
Anne Saarenoja on saanut monet sekasyöjätkin innostumaan kasvisruoasta. Kuva: Anne's Vege

Anne’s vegessä ruoasta maksetaan lautasen painon mukaan, jolloin lautaselle ei tule lapattua vahingossa liikaa ruokaa, kuten buffeteissa on usein vaarana käydä. Tämä auttaa vähentämään myös hävikkiä.

“Se on ihan loistava systeemi. Asiakkaiden jättämä hävikki on käytännössä nolla, sitä ei jää edes desilitraa viikossa. Siinä on joku jännä juttu, kun ihmiset maksavat siitä mitä ottavat, he myös syövät kaiken. Ja kun se on myös niin hyvää se ruoka, sitä ei tarvitse jättää.”

Terveellistä ruokaa maku edellä

Saarenoja haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman puhdasta ja terveellistä ja samalla maukasta ja ravitsevaa ruokaa. Anne’s vegen noutopöydästä ei löydy lainkaan eläinperäisiä ainesosia, valkoista sokeria, valkoisia viljoja eikä lisäaineita.

Anne's Vegen buffetista löytyy runsaasti erilaisia proteiininlähteitä.
Anne's Vegen buffetista löytyy runsaasti erilaisia proteiininlähteitä. Kuva: Anne's Vege

Viikoittain vaihtuvassa buffetissa on tuoreita kasviksia, ruokaisia salaatteja sekä lämpimiä ruokia, joihin proteiinia tuovat muun muassa pavut, linssit, tofu sekä quinoa. Tarjolla on myös hapatettuja ruokia, kuten kimchiä.

“On tullut sellaista palautetta, että tästä tulee hyvä olo ja nälkä lähtee, muttei väsähdä. Se on lounaalle juuri oivallista ruokaa, että jaksaa tehdä vielä töitäkin.”

Mausteisia makuja maailmalta

Saarenoja on matkustellut paljon Lähi-Idässä, Intiassa, Vietnamissa ja Thaimaassa, ja se näkyy niin sisustuksessa kuin reseptiikassakin. Ravintolan värimaailma on iloinen, ja ruoassa käytetään monipuolisesti mausteita.

“Maustan tosi paljon. Aluksi vähän ajattelin, että meniköhän vähän liikaa, mutta sitten huomasin, että suomalaiset syövät yllättävän maustettua ruokaa. Sitten vain lisäsin ja lisäsin ja ajattelin, että niin kauan lisään, kunnes joku valittaa, että nyt on liian vahvaa.”

Saarenojan suosikkiraaka-aineita ovat inkivääri, valkosipuli, kurkuma, chili, oliiviöljy, kookosöljy ja kookoskerma, mutta tarjolla on myös suomalaisia ja italialaisia makuja miedompien ruokien ystäville.

“Usein sanotaan, että eihän se kasvisruoka maistu millekään, mutta kyllä se vaan maistuu. Se on ollut myös kiva näyttää ihmisille, että kyllä kasvisruoka todella maistuu.”

Anne's Vege, kauppakeskus Ainoa, Tapionaukio 4

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi