"Antakaa meidän näyttää miltä Helsinki maistuu" – Roster Helsinki rokkaa makumaailmasi

Arvokkaalla liikepaikalla sijaitsevalla terassilla voi nauttia Kauppatorin hulinasta ja Espan keikoista.

Rosterin terassilta on kivat näkymät Kauppatorille ja Espalle.
Rosterin terassilta on kivat näkymät Kauppatorille ja Espalle.

Kun haet piristystä makumaailmaasi, ota suunta kohti Roster Helsingin terassia. Kauppatorin kupeessa paraatipaikalla oleva Roster täytti juuri vuoden verran, mutta pyörii kuin vanha konkari. Se ei ole mikään ihme, sillä sen miehistö on erittäin vakuuttava. Modernin, normeja rikkovan paikan takaa löytyvät Savoyn keittiötä pyörittävä Kari Aihinen sekä ravintola-alalla arvostettu ja palkittu Paul Hickman. Kaksi kunnianhimoista alan taituria yhdessä tarkoin valitun henkilökunnan kanssa nostivat Rosterin suoraan suosioon.

Rosterista on pakko mainita sen kunnioitusta herättävä juomavalikoima. Paikka lupailee, että halusit sitten makeaa, yrttistä, kirpeää tai pehmeää, Roster sen sinulle tarjoaa.

"Drinkit maksavat noin 13 euroa. Tämän kesän suosikkijuomiin kuuluu Birch 75", kertoo Rosterin Johanna Hiltunen.

Panimotuotteet saapuvat kortteliravintolaan vesiteitse. Suomenlinnan Panimon tuotteita tilataan Rosterin tiskiltä vähän väliä. Ravintola rikkoo alan normeja ja haluaa olla osana muuttamassa ravintoloiden viinitarjoilua; yleensä viinejä voi ostaa lasittain tai pulloittain, Rosterissa voit ostaa mielesi mukaan vaikka puoli karahvia.

Ruokatarjonta on laadukasta, mutta rentoa ja paikan mukaan myös "simppeliä". Turha pikkutarkkailu on jätetty pois. Listalta löytyy muun muassa chipotlea, valkokalaa, mustekalaa ja lammasta. Lounas on tarjolla arkisin 11:30-15 ja sen lista vaihtuu joka keskiviikko. Sunnuntaisin vietetään Sunday Roastia, jolloin kello kahdesta kymmeneen on saatavilla erillinen roast-menu. Vaikka Rosterin ja Savoyn keittiötä operoi sama mies, on niiden listoilla selkeästi eroavaisuuksia.

Soma terassi ja suunnattu juuri oikeaan suuntaan. Siellä voit katsella Kauppatorin vilinää, kuunnella Espan lavan konsertteja ja tuntea meren läheisyyden. Monet laivalla tulevat turistit pääsevätkin suoraan kokemaan Helsingin huippuravintola-skeneä. Ja vaikka paikka on vilkas, sen terassin aitaukseen on laitettu paljon vihreää, joka tuo rauhaa terassilla oleskeluun.

Listalta löytyy Oh F**k it's vegan ja Hickmanin Hula Hula -juomat.
Listalta löytyy Oh F**k it's vegan ja Hickmanin Hula Hula -juomat.

Tässähän tulee jano!
Tässähän tulee jano!

Roster on tyylikäs niin sisä- kuin ulkopuolelta.
Roster on tyylikäs niin sisä- kuin ulkopuolelta.

Roster Helsinki Pohjoisesplanadi 17. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi