Art goes kapakka Go-Go

Kauko Röyhkä ja Jorma Uotinen yhteiskeikalla! Tommy Taberman kävelee vetten päällä!

Suurmiehet samalla lavalla.
Suurmiehet samalla lavalla.

Kauko ja Jorma

Kaksi suurta kohtaavat. Kaikki tietävät, että Jorma Uotinen osaa tanssia, mutta laulajana herra on vähemmän tunnettu. Tanssin lisäksi, myös Uotisen pehmeä ja matala ääni sointuu tänä iltana Röyhkän kitaran sävelien kanssa. Röyhkä ei ainakaan ennakkotietojen mukaan tanssi, mutta tässä kohtaamisessa kaikki on mahdollista. Ja kun keikka on ohi, jäämme innolla odottamaan Helenan ja Jorman yhteiskeikkaa.

Kauko Röyhkä ja Jorma Uotinen Tablossa 23.8., klo 17.

Kuorojen kierros

Art goes Kapakan aloittaa perinteisesti monisatapäisen kuorolaulajajoukon Suomen äänekkäin kapakkakierros, joka lähtee liikkeelle Senaatintorilta. Kaikki saavat osansa desibeleistä, kun 51 kuoroa ja lauluyhtyettä jalkautuu lähes jokaiseen keskustan kapakkaan. Kuorojen kierros -jatkot alkavat vanhalla klo 22.30.

Senaatintori 16.8., klo 19.

Antimuotishow

Muodin kuumin nimi, Menkka Haukka, kävelee catwalkilla kertakäyttökulutuksen ja massamuodin inspiroimien vaatesuunnittelijoiden pukemana. Tekstiilitaiteilija Sonja Salomäki on idean äiti. Muita suunnittelijoita ovat Päivi ja Jaana Haaksiluoto, Venla Martikainen, Johannes G, Meri Hietala, Miia Wade ja Kukka Heikkinen. Laulamassa Ninja Sarasalo.

Tablo 25.8., klo 13 ja 14.30.

Klubbaajien yöbrunssi

Jos nälkä huikoo, eikä perinteiset makkaraperunat ole kulinaristisen persoonasi ensimmäinen valinta, niin kapakkakierroksella voi mahansa täyttää myös makunautinnoilla hyvän musiikin maustamana. Perinteeksi muodostuneen Vian AgK -brunssin musiikista vastaavat Alex Nieminen ja DJ Slow.

Via 24.8., klo 20–02.

Arno Kotro ja tekijä tuntematon trio

Runoja ja musiikkia tyylikkäässä ympäristössä. Kotron runokirjat, Sanovat sitä rakkaudeksi ja Musta sydän kannattaa katsastaa läpi, varsinkin jos haluaa lirkutella viinilasin äärellä. Runoja ja musiikkia kuunnellessa voi myös ruokailla.

Mecca 22.8., klo 19.30.

Tuomo

Suomen Stevie Wonder kirjoittaa soulin säkeet uusiksi. Tämä rytmin kuningas on sotkenut kultasormensa myös sellaisiin soppiin, kuten Ilmiliekki Quartet, Emma Salokoski Ensemble, Q-Continuum ja uusimpana projektina Janna Hurmerinnan uusin levy, Right Now.

Vanha 21.8., klo 23.

Steen 1

Tällä hetkellä kirjaa kirjoittava Suomen suorasanaisin kansanedustajaehdokas tilittää painavaa sanaa Töölön yössä. Tästä ei opposition asemat enää paremmaksi pääse. Vieläkö Arkadianmäki pitäisi polttaa, Seppo Lampela?

Kuu Kuu 20.8., klo 20.30.

Tee Jesset

Jeesus teki sitä, joten mikset sinäkin. Kaikkien naisten sydänten sulattaja, Tommy Taberman avaa aihetta kuinka kävellä vetten päällä -esitelmällään. Kysymys siis kuuluukin, kuuluuko Tommy Jessen kanssa samaan kerhoon?

Kosmos 23.8., klo 18.

Mannaa korville.
Mannaa korville.

Manna

Punavuoren satakieli riipii sydämestäsi kyyneleitä. Bändissä Joel Melasniemi, Jaakko Murros, Ada Bergroth, Lauri Porra ja Antti Lehtinen. Ja jos oikein lykästää, Just For Tonight -biisissä duetoi mukana eräästä suomalaisesta lovemetal -yhtyeestä tuttu keulahahmo.

Helmi 23.8., klo 21.

Improkekkerit

Improvisaatioryhmien parhaat poppoot pistävät pääsi pyörälle omista ideoistasi. Mukana vuorovaikutuksessa yleisön kanssa ovat Stella Polaris, Pore ja Ars Peukinen. Pore tuli alkuvuodesta Stella Polariksen järjestämässä improvisaatioryhmien turnajaisissa toiseksi, joten laatu on taattua.

Manala 20.8., klo 20, 21 ja 22.

Maria Järvenhelmi & Pedro Hietanen

Itä-Helsingin Meno-Anunakin tunnettu Maria Järvenhelmi esittää maailman hienoimpia rock-klassikoita maailmoja syleilevinä tulkintoina pelkän pianon säestyksellä. Tässä konsertissa yhdistyy kissamainen ote ja kaurismäkeläinen maailma.

Ravintola Taidehalli 21.8., klo 19.30.

Marssiorkesteri helvetistä

Marssiorkesteri Makro & The Bad Ass Brass Band, ilmestyy Art goes Kapakka baareihin helvetistä virkistämään maallikoita. Raivoisan mustalaismusiikin voimaan uskova yhtye luottaa myös avantgarden julistukseen. Yhtenä soittimena bändillä on helvetin kumu.

Keskustan baareissa17.8. klo 21 alkaen.

Tiede on taidetta

Elämästä ei selviä hengissä, mutta voiko viinasta, tupakasta ja naisista? Iäisestä kysymyksestä keskustelemassa professorit Pertti Mustajoki ja Jussi Huttunen sekä lääketieteen tohtori Pekka Mustonen.

Nolla 17.8., klo 19.

Suo kutsuu

Muinainen runolaulu herää henkiin ja yleisö lauletaan suohon jo tähän aikaan illasta. Apuvälineinä mm. 15-kielinen kantele, avainviulu ja rahistin. Tätä lähemmäksi et sukujuuriasi pääse.

Erottaja 19.8., klo 19.

Beatbox ja Alaska Kalanen

Beatboxia, kitaraa ja laulua, niin yhdessä kuin erikseenkin. Mitä saakaan yhden ihmisen suu aikaan. Beatboxina toimii Felix Zenger ja kitarassa ja laulussa Gavin Kalan.

Valter Café 23.8., klo 20.30.

Folklorekarkelot

Suomalaisen uuden kansanperinteen kärkinimet Manalan lauteilla. Tässä konsertissa kantele raikaa ja suomineidot, sekä Joukahaiset pistävät parastaan. Mukana Värttinän tytöt, Spontaani Vire, Vilma Timonen Quartet ja Tsuumi Sound System.

Manala 23.8., klo 20-01.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi