BasBas & Staff Wine Bar: sataprosenttinen viinibaari

Rentoa meininkiä, hyviä viinejä, pientä purtavaa - siinä kaikki.

Kaupunkilaiskulinaristien suosikkiravintola Baskeri & Basso yllätti viinin ystävät iloisesti syyskuussa avaamalla raflan alakertaan BasBas & Staff -viinibaarin. Sen omistajia ovat BasBasin Niki Thieulon ja Kalle Kiukainen - ja kuusi muuta henkilökunnan jäsentä. Viinibaari on henkilökunnan intohimon tuote: rento paikka, joka tarjoilee laadukasta ruokaa ja juomaa. Matalan kynnyksen viinibaari, jonne kaikki ovat tervetulleita.

“Itseäni ärsyttää turha hifistely. Ihmiset ajattelevat viinistä liian vaikeasti, ja viinejä nostetaan liiaksi jalustalle, vaikka niitä ei ole tarkoitettu juotavaksi sillä tavalla”, kertoo yksi omistajista, Sebastian Siimeslahti.

Viinien valinnassa baarin omistajat luottavat henkilökohtaisuuteen. Siimeslahti tietää itse viineistä kaiken, niiden tuottajien ja hedän perheenjäsentensä nimiä myöten. Ja ne hän myös kertoo lasiin kaataessaan. Puheessa kaikuu vilpitön arvostus tuottajia ja rakkaus viinejä kohtaan.

Viinilista on ranskalaispainotteinen ja sisältää paljon natural- eli alkuviinejä. Tärkeintä kuitenkin on, että viini maistuu hyvältä, eikä rajoitteita ole. Listalle otetaan viinejä mielellään sellaisilta tuottajilta, jota välittävät viineistä yhtä paljon kuin Siimeslahti itse.

“Olen viinihörhö, ja haluan tietää kaatamistani viineistä kaiken. Osaan kertoa niistä asiakkaille paljon, ja kerron yleensä vähän liikaakin”, hän sanoo ja levittelee ranskalaistyyppisesti käsiään.

Siimeslahti ei ole virallinen sommelier, koska hän ei ole opiskellut alaa. Hän selkeästi kuitenkin tietää mitä tekee, eikä tarvitse titteleitä.

“En haluakaan käydä alan kouluja, menee liian viralliseksi. Jos minulla olisi titteli, se olisi viiniäijä. Tai viinijätkä.”

Sitä paitsi BasBasissa kaikki henkilökunnan jäsenet ovat samalla viivalla, eikä kukaan ole toisen pomo. Paikassa halutaan elämyksiä ja hyviä fiiliksiä - ei titteleitä tai pokkurointia.

“Tämä on sataprosenttinen viinibaari, josta saa vähän suolasta viinien vierelle.”

Ruokalista on simppeli sekä hinnoittelultaan että valikoimaltaan. Tarjolla on 6-8 euron hintaisia, pieniä suolaisia annoksia juoman kanssa. Visiittipäivänä listalla on muun muassa leikkeleitä, juustoa, bruschettaa, salaattia ja cevicheä. Ruoissa ja viineissä ei ole makupareja, koska BasBas & Staff ei ole ravintola, mutta kaikki sopii hyvin yhteen.

“Paikka sopii tyypille, joka haluaa rankan työpäivän jälkeen ottaa lasin viiniä - tai vaikka pullon - ja jataa matkaa, ja tyypille joka haluaa tulla kaveriporukan kanssa syömään. Olemme korttelikapakka tosi matalalla kynnyksellä. Tänne tullaan nauttimaan, ei hifistelemään.”

BasBas & Staff Wine Bar, Tehtaankatu 27-29. Avoinna ke-to 16-24, pe 16-02, la 14-02.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi