BBQ Fest kuumentaa grillit

Rautatientorilla kokeillaan viikonloppuna slow cookingia ja osallistutaan syöntikilpailuun.

Suomalaisten grilleissä ei kärise enää vain makkara.
Suomalaisten grilleissä ei kärise enää vain makkara. Kuva: Fotolia/exclusive-design

Tällä viikolla Helsingissä on mahdollisuus maistella grilliruokien aatelia laidasta laitaan, kun BBQ Fest -grillaustapahtuma valtaa Rautatientorin torstaista lauantaihin. Myös City on tänä vuonna ylpeästi mukana grillitapahtuman toteuttamisessa. Kolme päivää kestävä BBQ Fest levittäytyy asema-aukiolle ruokkimaan grillaushullua kansaa, ja houkututtelee mukaan ohikulkijoita herkullisilla tuoksuillaan ja ilmaisella sisäänpääsyllä. BBQ Fest on ennen kaikkea ruokatapahtuma, ja paikalla on mahdollisuus maistella grilliherkkuja arviolta 30 myyntikojusta.

Suomalaiset ovat intohimoisia grillaajia. Innokkaimmat kaivavat grillin esiin jo varhain keväällä, kun pensaiden alla ei lumikaan ole sulanut. Kesä on edelleen grillauksen pääsesonki – lähes puolet vuoden aikana syötävistä makkaroista grillataan tutkimuksen mukaan kesällä. Viime vuosina grillaukseen on alettu panostaa vielä enemmän, ja yhä useampi ostaa erityiskastikkeita tai uskaltautuu kokeilemaan slow cookingia tai ‘smoukkausta’ eli savustusta. BBQ Festiä järjestävä Jani Sarpi kertoo myös omassa grillissään kuumenevan perinteisten pihvien lisäksi yhä useammin muitakin herkkuja: “Hyvä pihvi on aina hyvä pihvi, mutta kyllä se monipuolisemmaksi on muuttunut. Erilaisilla vihanneksilla ja kasviksilla saa grilliruokaan aivan uutta väriä ja koostumusta.”

Ruokatarjonnan lisäksi BBQ Festiin osallistuu useita pienpanimoita, ja ruokailijat voivat maistella oluita ja viskejä erikseen järjestettävissä päivittäisissä tastingeissa. Olut-tastingit järjestetään päivittäin alkaen klo12.30, 14.00, 17.00 ja 20.00 ja viskitastingit 15.30 ja 18.30. Paikkoja voi ostaa TableOnlinen kautta.

Hyvän menon BBQ Festillä takaa tarjoilujen lisäksi musiikki sekä lavalla järjestettävät kisailut. Luvassa on grillauskilpailuja, joissa 10 kokkia ja valmistajaa mittelöivät parhaan grillaajan tittelistä valmistamalla hiiligrillissä vasta kilpahetkellä paljastettavat grilliherkut parhaan kykynsä mukaan tuomariston arvosteltaviksi. Lisäksi festivaalilla kruunataan nopeimmat syömärit, joiden vauhti mitataan kanansiipien syöntikilpailussa, sekä samoin aikaa vasten ahmittavassa taco challengessa.

Tällä viikolla Rautatientorilla maistellan grilliherkkuja sydämen kyllyydestä. Täällä vain grillataan, ei savusteta naapureita

BBQ Fest 16.-18.6., Rautatientori, Helsinki. Vapaa pääsy. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi