Blini kuuluu talveen – tsekkaa nämä herkulliset blinimenut!

Oletko jo maistanut talvikauden himotuinta herkkua, voissa rapeaksi paistettuja blinejä?

Bistro Manussa herkutellaan edullisilla blineillä huhtikuun toiseen päivään asti.
Bistro Manussa herkutellaan edullisilla blineillä huhtikuun toiseen päivään asti. Kuva: Bistro Manu

Yhteistyössä Sokotel

Talvella kelpaa herkutella tuhdeilla blineillä. Siinä missä venäläisten ohuiden blinien kanssa maistellaan niin makeita kuin suolaisiakin täytteitä, suomalaisittain valmistettu paksu blini on nimenomaan suolainen herkku. Klassisin blinitäyte on herkullinen yhdistelmä mätiä, smetanaa ja punasipulia.

Ravintola Loisteessa tarjolla on perinteisen mätiblinin (19 €) lisäksi graavilohella ja savumuikuilla täydennetty kalapaletti (23/34 €) sekä ylellinen blinipaletti (20/29€), jossa on punasipulin ja smetanan lisäksi kuohkeaa savuporomoussea, pikkelöityjä kantarelleja, suolakurkkua sekä hunajaa.

Kasvissyöjillekin löytyy Loisteesta oma blinipalettinsa (18/25 €), jossa mäti on korvattu sitruunaisella Cavi-art merileväkaviaarilla. Se saa seurakseen pikkelöityjä kantarelleja, suolakurkkuja, hunajaa, punasipulia, smetanaa ja tilliä.

Perinteikkäässä Ravintola Tornissa salaisella reseptillä tehdyt blinit tarjoillaan valinnan mukaan yhdellä (20 €), kahdella (28 €) tai kolmella (32 €) täytteellä, joten blinipaletti on helppo koostaa oman maun mukaiseksi.

Tornin täytevaihtoehdoista löytyy siian mätiä, kirjolohenmätimoussea, Cavi-art -merilevää, suolakurkkua ja hunajaa, katkarapuskagenia sekä kuohkeaa lämminsavuporomoussea. Lisäblinin saa edullisesti neljällä eurolla, joten nälkä lähtee taatusti.

Jos Loisteen tai Tornin blinimenut houkuttavat, kannattaa pitää kiirettä. Loisteen blinikausi päättyy torstaina 28. helmikuuta, Tornissa blinipannut ovat kuumana maaliskuun yhdeksänteen asti.

Bistro Manussa blinikausi jatkuu onneksi pidempään. Siellä blineillä herkutellaan peräti huhtikuun alkuun asti.

Bistro Manun blinit (6 €) tarjoillaan punasipulin, suolakurkun, tillin ja hunajan kera, ja sen rinnalle voi valita listalta mieleisensä lisätäytteet. Tarjolla on smetanan kanssa tarjoiltavaa siianmätiä (6 €) ja lohitartaria (6 €), katkarapuskagenia (6 €), savuporomoussea (6 €) sekä metsäsienisalaattia (4 €).

Myös Bistro Manussa lisäblinin saa edullisesti neljällä eurolla. Blinimenun kruunaa suussasulava mustikkatiramisu.

Frans & Améliessa tarjolla on perinteinen blini siianmädillä (12/13 €), katkarapuskagenilla (12 €), kylmäsavuporomoussella (12 €) sekä metsäsienisalaatilla (10 €). Lisäblinin saa tuttuun tapaan neljällä eurolla, lisätäytteen hinta on kuusi euroa.

Blinien kanssa sopii ruokajuomaksi etenkin samppanja, kuohuviini sekä erilaiset snapsit. Myös valkoviini on tuhdille blinille mainio kumppani. Moni nauttii blinin kanssa mieluiten olutta, mutta koska blini on jo itsessään varsin tuhtia ruokaa, Loisteen ravintolapäällikkö Taru Leiqvist suosittelee kokeilemaan blinien rinnalla kepeämpiä kuohujuomia.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi