Cargo aloittaa yhteistyön Sami Tallbergin kanssa

Ravintola laajentaa vegaanista ruokalistaansa villiyrttispesialistin avulla.

Eerikinkadun eteläpäähän viime keväänä avattu Cargo Coffee + Vegetarian Food laajentaa vegaanista ruokatarjontaansa yhdessä villiyrttispesialisti Sami Tallbergin kanssa. Tallberg suunnittelee Cargolle vegaanisen ruokalistan aamupalalle ja lounaalle sekä uutuutena loppuviikon iltamenun. Merikonteista rakennettu kahvila-ravintola sijaitsee keskellä uutta Helsinkiä Kampin, Ruoholahden ja Jätkäsaaren solmukohdassa.

Anni Eskelin ja Kristiina Fekete-Perttalan yhteistyö Tallbergin kanssa alkoi osin sattumalta. Vakioasiakkaana Cargossa vieraillut ja paikan rentoon tunnelmaan ihastunut ruokavisionääri ystävystyi yrittäjien kanssa, ja ennen pitkää ajatus yhteistyöstä alkoi kehittyä. Cargo monipuolistaa kaupungin ravintolatarjontaa, kun Tallberg astuu mukaan ravintolan toimintaan ja ruokatuotteen kehittämiseen.

Ruoka on pääasiassa maidotonta, gluteenitonta ja sokeritonta. Uudistetulta listalta löytyy muun muassa Samin puuroa raakasuklaasilmällä, lehtikaalicaesaria, mausteista linssimuhennosta, talon taikasieniä sekä jo legendaksi muodostuneita munakoisopihvejä.

”Kaikki nämä annokset runsaine makuineen ja proteiinipitoisuuksineen sopivat myös sekasyöjille”, Tallberg lupaa.

”Pyrimme tarjoamaan niin hyvää ja monipuolista kasvis- ja vegaaniruokaa, ettei kukaan jää kaipaamaan mitään muuta”, jatkaa Eskeli.

Myös talon viinilista laajenee. Valikoimissa on lisäksi Cargossa kehiteltyjä mehuja, smoothieita sekä muita alkoholittomia juomia. Lähi- ja luomuainekset kuuluvat asiaan, mutta pääpaino on sateenkaaren värejä edustavilla, ravintorikkailla raaka-aineilla.

”Avokadoa tulee sisään laatikkotolkulla, vihanneksissa ja yrteissä on virtaa eikä macadamiapähkinöitä säästellä”, summaa Tallberg.

Samalla Cargo laajentaa myös aukioloaikojaan. Uutta on torstaista lauantaihin tarjottava iltamenu, kun ravintola on auki kello 22 saakka. Lisäksi Cargossa on tarjolla kerran kuussa liksapäivän kunniaksi viiden ruokalajin vegaaninen illallinen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi