Cargo kasvoi kahvilasta vegaaniravintolaksi

Villiyrttispesialisti yhdisti voimat kantapaikkansa kanssa.

Toukokuussa 2015 Ruoholahden, Kampin ja Jätkäsaaren risteykseen avattiin varsinainen aarre: tunnelmallinen konttikahvila Cargo, jonka kattoterassille paistaa aamusta iltaan. Aarteen takana ovat kahvilayrittäjät Anni Eskeli ja Kristiina Fekete-Perttala.

Vuotta myöhemmin Cargo on kasvanut symppiksestä kahvilabaarista ainutlaatuiseksi helmeksi, kasvisruokabistroksi, joka on vertaansa vailla suomalaisessa ravintolaskenessä.

Kahvilan muutos ravintolaksi alkoi eräästä maineikkaasta kanta-asiakkaasta.

“Sami kävi täällä paljon ja juttelimme usein. Kaikki kävi mahtavan orgaanisesti”, Eskeli kehuu.

Samilla Eskeli tarkoittaa villiyrttispesialisti Sami Tallbergiä, kanta-asiakasta, joka ehdotti Cargon omistajille vege- ja vegaaniruokaan siirtymistä. Mies syö itsekin pääosin kasvisruokaa.

Vegaaniselle ruoalle oli Tallbergin mielestä Helsingissä tilausta, ja Cargo tarjosi ruokavelholle täydelliset kehykset uuden kokeiluun.

“Helsingin vegaaniskene on mahdollisuuksia täynnä. Hyviä tekijöitä löytyy, mutta lisää rohkeita vetoja mahtuu reilusti”, hän sanoo.

Cargon vegaanilinja käynnistyi helmikuussa ensin kolmena iltana viikossa tarjottavalla vegaanisella menulla ja kuukausittaisella vegaanifeastilla. Homma toimi, sillä vapusta lähtien ruokaa on tarjolla maanantaista lauantaihin iltakymmeneen ja sunnuntaisin brunssiaikaan. Aamiaisen, lounaan ja illallisen lisäksi ravintolassa saa nauttia vegaanisesta viiden ruokalajin feastista kerran kuussa sekä vegaanisesta brunssista joka kuun ensimmäinen viikonloppu.

Tallbergin keittiöfilosofia pohjautuu siihen, miten raaka-aineisiin asennoituu. Pitkä työura laadukkaissa ravintoloissa takaa hänelle laajan tuntemuksen raaka-aineista ja niiden monimuotoisuudesta. Jo vuosia sitten mies päätti suhtautua kaikkiin vihanneksiin samalla tavalla kuin riistaan, äyriäisiin ja muihin luksusaineksiin.

“Kuka tahansa saa hummerista hyvää, mutta entä kukkakaali?”

Tallbergille kasvikset ovat kuin laadukkainta rotukarjan lihaa tai kalliita mereneläviä, ja villiyrtit keittiön perusaineksia läpi vuoden. Tuloksena on ruokalista, jollaista ei muualta Helsingissä löydy. Tallbergin laatima ruokalista valmistuu keittiössä, jonka päivittäisestä toiminnasta vastaa Cargon keittiömestari Emmi Räisänen.

Listalta löytyy muun muassa rapeita kevätvihanneksia ja chilidippiä, villiyrttisalaattia, karhunlaukkapestopastaa, vegaaniburgeri ja tietenkin kausiruokia, tällä hetkellä esimerkiksi parsaa ja mesijuurta. Viinilistalta löytyy paitsi luomuviinejä, myös astetta puhtaampia alkuviinejä.

Pikku testin perusteella ravintolan tunnelma on vertaansa vailla ja ruoka niin suussa sulavaa, ettei se kauaa lautasella viihdy. Annoksista löytyy raikkautta, mausteisuutta ja täyteläisyyttä niin, että parkkiintunut pekoninpurijakin taipuu. Ja mikä parasta, sään salliessa ruoat ja juomat voi nauttia Cargon kattoterassilla. City suosittelee!

Cargo, Ruoholahdenranta 8. Avoinna ma-pe 7.30-22, la 10-22, su 10-16.

1 kommentti

Jätkäsaaren kundi

6.5.2016 00:23

Suosittelen! Matkan varrella. Myös Ambronitea tarjolla pikaiseen vegenälkään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi