Cinemaissí tulee taas lokakuussa

Kulttuurisesti puhutteleva lattarileffafestari järjestetään tänä syksynä jo 11. kertaa.

Kuva: Cinemaissi Facebook

Latinalaisen Amerikan elokuvafestivaali Cinemaissí järjestetään jo 11. kerran Helsingissä 22.–25. lokakuuta. Festivaalilla nähdään neljän päivän aikana Latinalaisen Amerikan elokuvan tämänhetkistä parhaimmistoa niin nousevilta lahjakkuuksilta kuin tunnustetuilta ohjaajiltakin.

Festivaalilla katsojat pääsevät nauttimaan aivan uudenlaisesta elokuvakokemuksesta “Food Experience” -erikoisnäytöksessä, kun meksikolaisravintola Taquería El Rey loihtii katsojille suupaloja East Side Sushi -elokuvan yhteydessä. Anthony Luceron palkittu elokuva on tarina sinnikkäästä meksikolaismaahanmuuttaja Juanasta, joka päättää oppia tekemään japanilaista ruokaa joutuen samalla taistelemaan rodun ja sukupuolen stereotypioita vastaan.

Festivaalin avajaiselokuva 21. lokakuuta on kolumbialaisohjaaja Ciro Guerran El Abrazo de la Serpiente (Embrace of the Serpent, 2014), joka voitti Cannes’n ”Directors Fortnight” -sarjan viime vuonna. Tarina kahden tutkimusmatkailijan vaikuttavasta kohtaamisesta shamaanin kanssa Amazonin sademetsässä on myös Kolumbian Oscar-ehdokas vuoden parhaan ulkomaisen elokuvan kategoriaan.

Festivaalin kutsuvieraiksi ovat tähän mennessä varmistuneet argentiinalainen ohjaaja Matías Lucchesi ja venezuelalainen ohjaaja Claudia Pinto. Lucchesilta nähdään festivaalilla Berlinalessa palkittu Ciencias Naturales (Natural Sciences, 2014). Pinton elokuva La Distancia Más Larga (The Longest Distance, 2013) on tänä vuonna ehdolla mm. parhaan ulkomaisen elokuvan Goya-palkinnon saajaksi.

Cinemaissí-festivaalille valitut elokuvat ja dokumentit ovat puhuttelevia, ja ne esittelevät laajasti Latinalaisen Amerikan kulttuurillista rikkautta. Elokuvissa käsitellään yhteiskunnallisia aiheita mm. sosiaalisten, poliittisten ja uskonnollisten teemojen ympärillä. Useimmat festivaaleilla esitettävät filmit ovat pokanneet palkintoja maailman arvostetuimmilla filmifestivaaleilla.

Festivaalin ohjelmaan kuuluu elokuvien lisäksi paljon oheisohjelmaa ja klubeja. Lapsillekin on omaa ohjelmaa Cinemaíssito-lastenfestivaalilla. Lisätietoa festivaalista ja sen ohjelmasta löytyy osoitteesta  ja facebookista .

Cinemaissí on latinalaisamerikkalaisten maahanmuuttajien ja heidän suomalaisten ystäviensä aloittama, Helsingissä jo hyvin vakiintunut festivaali. Siitä on kasvanut tärkeä monikulttuurinen foorumi, jonka ansiosta saamme maistaa palan Latinalaista Amerikkaa keskellä Suomen syksyä.

Cinemaissí, Latinalaisen Amerikan elokuvafestivaali 22.-25.10 Helsingissä
Esityspaikat: Andorra, Dubrovnik, Kino Sheryl, WHS Teatteri U ja Maxim Finnkino.
LEarly bird -liput myynnissä 22.–30.9. hintaan 25€/5 lippua tai 50€/8 lippua + pääsylippu bileisiin 24.10. Liput kappaleittain 8/6€. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi