Citykäytävälle avautui 50-luvun tyylinen Classic American Diner

Old school -rekvisiittaa hehkuva paikka tarjoaa laajasti perinteisiä amerikkalaisia herkkuja – menulla myös salaatteja ja vegevaihtoehtoja.

Kuva: Jessica Sorola

Helsingin ydinkeskusta sai joulun alle ripauksen nostalgista 50-luvun henkeä, kun Citykäyvälle avautui Suomen kahdeksas Classic American Diner. Torstaina 1. joulukuuta ennen yhtätoista ravintolan ovella näki jonon ihmisiä, jotka odottivat uutuuspaikan tarjoamia avajaisburgereita. Uusi diner toimii Iloinen Katupoika -karaokebaarin vanhoissa tiloissa, joka myös American Dinerin tavoin kuului ravintolayhtiö Restamaxin lippulaivaan. Konseptin ravintoloita on pääkaupunkiseudulla entuudestaan Vantaan kauppakeskus Jumbossa ja Linnanmäellä.

"Toivon, että ihmiset tulevat ja ottavat paikan omakseen. Tuotteet ovat hyviä ja tämähän on tosi makeen näkönen paikka! Meillä on täällä mahtava tiimi. Olemme tosi innoissamme", kertoo 26 vuotta ravintola alalla toiminut ravintolapäällikkö Rauno Ryntynen.

Uuden keskustan tulokkaan menusta löytyy kaikki amerikkalaiset herkut: burgerit, wingsit, sormisyötävät ja sandwichit. Paikka on myös ottanut huomioon kasvissyöjät ja listalta löytyy myös vegevaihtoehtoja. Lounas on katettu maanantaista perjantaihin kello 11-14 välisenä aikana. Lounasmenu vaihtelee päivittäin, mutta jokaiselle arkipäivälle listalta löytyy burgeri-, salaatti- ja pihvivaihtoehdot. Makeanhimoa palvelee jälkiruokamenu, joka koostuu klassisista pirtelöistä, pannukakuista ja omenapiirakasta.

"Sijaintinsa ja miljöönsä vuoksi ravintolan konseptia on kehitetty kohderyhmän mukaiseksi. Halusimme vastata kysyntään tarjoamalla myös kasvisruuan ystäville hyviä vaihtoehtoja ja tyypilliselle jenkkiravintolalle valikoimamme on jopa hieman epätyypillisen kattava. Hampurilaisen saa halutessaan esimerkiksi falafel-pihvillä tai nyhtösoijalla", Restamax Oyj:n ruokaravintoloiden linjajohtaja Tero Kaikkonen kertoo.

American Diner Citykäytävän henkilökuntaa. Vas. Joel Laitinen, Elina Alponen, Svetlana Tyni ja Rauno Röntynen.
American Diner Citykäytävän henkilökuntaa. Vas. Joel Laitinen, Elina Alponen, Svetlana Tyni ja Rauno Röntynen. Kuva: Jessica Sorola

Avajaispäivänä dinerin ovella odotti väkeä.
Avajaispäivänä dinerin ovella odotti väkeä. Kuva: Jessica Sorola

Ravintola on jo ulkopuolelle näyttävä, mutta sisäänastuessa tajuaa, ettei ulkopuolelta vielä paljastunut juurikaan mitään. Täydellisesti amerikkalaiseksi dineriksi sisustettu paikka huokuu neonvaloputkia ja kylttejä, Betty Boop -figuureita, Elvistä ja Harley Davidsonia. Lattia on klassisen dinerin tyyliin mustavalko laatoitettu ja lähes kaikki pöydät ovat loosseja muhkeineen punaisineen penkkeineen. Musiikkina soi vanhat rakkaat amerikkalaiset joululaulut ja joulukauden jälkeen henkilökunta kertoo vaihtavansa musiikin 50-luvun klassikoihin. Paikka on mainio mesta paeta nykypäivän hektisyyttä ja fiilistellä old school -tyyliä.

Lihanrakastajille heitettiin haaste ilmaan: se, kuka pystyy syömään 1020 gramman edestä pihviä olevan Big Tower -hampurilaisen, saa hän nimensä Wall of fame -listalle sekä uniikin Classic American Diner -paidan.

Kaksikerroksinen ravintola kattaa 150 asiakaspaikkaa sekä esteettömän pääsyn liikuntarajoitteisille. Vaikka paikka onkin pääsääntöisesti ruokapaikka, voi paikalle saapua myös pelkästään drinkille, sillä jenkkimestalla on A-oikeuksilla varutettu juomalista.

"Olemme suunnitelleet yläkerran siten, että sinne voi saapui liikuntarajoitteisetkin. Yläkerrassa on muutama normaali pöytä loossien sijaan, jotta esimerkiksi pyörätuolissa olevat voivat asettua siihen. Ylös pääsee sisäänkäynnin vieressä olevalla hissillä", sanoo Kaikkonen.

Uuden paikan ruokia oli kokeilemassa kymmenkunta ihmisiä, jotka fiilistelivät fiftari-tunnelmaa. Ruoka näytti maistuvan.

"Olen kuullut tästä konseptista aikaisemmin, mutten ole koskaan päässyt käymään. Olen muun muassa Tallinnassa käynyt monesti amerikkalaistyylisissä paikoissa, mutten Suomessa. American Dinerin menu on erittäin laaja. Osa on kallista, mutta hyvästä ruuasta kannattaa maksaa", sanoo paikalla ruokaileva asiakas Pauliinia Tistelgren.

Kuva: Jessica Sorola

Kuva: Jessica Sorola

Kuva: Jessica Sorola

Kuva: Jessica Sorola

Kuva: Jessica Sorola

Classic American Diner Citykäytävä, Kaivokatu 8, Helsinki. Avoinna ma–to 11–23, pe 11–24, la 12–24 ja su 12–22.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi