Cityn testissä Bisto O Matin take away -paketti: Toimiiko fine dining -illallinen kotona?

Vaikka kotiin noudettava take away -illallispaketti toimi erinomaisesti, se muistutti, miksi ravintoloissa käymistä ei saa unohtaa.

Bistro o Matin liha-annos paikan päällä ravintolassa.
Bistro o Matin liha-annos paikan päällä ravintolassa. Kuva: Laura Matilainen

Tänä vuonna yhä useampi ravintola on ryhtynyt valmistamaan sekä take away -ruokia että kotona viimeisteltäviä menupaketteja. Testasimme Bistro o Matin tarjoaman take away -menupaketin, joka piti sisällään kolme kotona viimeisteltävää ruokalajia leipävalikoiman kera.

Menu sisälsi alkuruoaksi blinejä lisukkeiden kera, pääruoaksi oli tarjolla poroa kahdella tapaa; fileenä ja potkana. Jälkiruoaksi menu tarjoili mandariinisorbettia, manteli-praline puddingia ja pistaasimasariinia.

Mikä paketissa oli hyvää ja mitä jäimme kaipaamaan?

+ Ravintolaillallisen tuntua sai luotua laittamalla päälle vähän parempaa Seppälää ja sytyttämällä kynttilät. Taustalle musiikkia ja lasiin hyvää viiniä. Eikä kannata unohtaa hyvää seuraa!

- Ravintolaillalliseen verrattuna tästä menusta puuttui se oleellinen tekijä; palvelu. Kun ruoat asettelee itse lautaselle ja murehtii ruoan ajoitusta, sitä vähän tulee ikävä ravintolapöytään istumista.

+ Ruoat oli pakattu kätevästi niin, että ne oli helppo nostella lautasille, mutta maut eivät sekoittuneet toisiinsa.

Alkupalat olivat runsaat.
Alkupalat olivat runsaat. Kuva: Laura Matilainen

- Pahvi- ja muovikeräys saivat kylläkin täytettä tämän setin jälkeen. Olisiko kahden hengen ruoat voitu laittaa samaan pakettiin?

Ruoan plussat ja miinukset

+ Hinta-laatusuhteeltaan tämä paketti täytti odotukset; ruokaa oli runsaasti - ehkä vähän turhankin paljon. Alkupaloista tuli jo sen verran täyteen, että pääruoan porojen kanssa piti hetki sulatella.

+ Alkuruoat oli helppo valmistaa; kalat lautaselle, leivät esille ja blineille nopea lämmitys pannulla. Helppoa ja herkullista!

- Pääruoka oli sitten toinen juttu. Vaikka perunpyree, potka ja kastike vaativat ainoastaan lämmityksen, piti poronfilee paistaa itse. Jos ruoanlaitto ei ole tuttua hommaa, riski pääraaka-aineen pilaamiseen oli olemassa. Paistamisen lisäksi tarkkana piti olla myös ajoituksessa; milloin alkuruoat oli syöty, milloin pihvit kannatti paistaa. Olisiko jokin toinen raaka-aine voinut olla turvallisempi valinta?

Pääruoan asettelu ei ollut sieltä kauneimmasta päästä.
Pääruoan asettelu ei ollut sieltä kauneimmasta päästä.

+/- Jälkiruoan asettelu oli helppoa, mutta ihmetystä herätti hieman irrallinen komponentti: sorbetti. Kotiinkuljetuksen aikana sulanut ja kotipakkasessa taas jäätyneen sorbetin olisi voinut hyvin jättää pois tai korvata jollain helpommin kuljetusta kestävällä valinnalla.

+ Kokonaiskuva menusta oli positiivinen lukuunottamatta kuivutta leipävalikoimaa, johon hampaat eivät pystyneet. Annoksista olisi saanut kauniimpia, jos olisi jaksanut kiinnittää enemmän huomiota lautasten valintaan ja ruoan esillelaittoon. Ehkä sitten ensi kerralla.

Tilaisinko uudestaan?

Kotiin tilattava take away -paketti tarjoaa tauon ruoanlaitosta ja antaa pientä luksusta arkeen. Vaikka paketti jätti positiivisen vaikutelman, se ei mielestäni korvaa paikan päällä nautittua ravintolaillallista. Joten jatkossa molempi parempi: take awayta sekä paikan päällä syömistä.

Kauniit annokset odottavat sinua paikan päällä ravintolassa.
Kauniit annokset odottavat sinua paikan päällä ravintolassa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi