Cityn Jouluopas 2025: Sesongin parhaat poiminnat

Löydä herkullisimmat tärpit joulukauteen 2025.

Listaus on toteutetu yhteistyössä ravintoloiden kanssa

Loppuvuoden juhlat ja elämykset ovat taas täällä! Cityn Jouluopas kokoaa yhteen kauden parhaat vinkit, tunnelmat ja tärpit, eli kaiken mitä tarvitset päästäksesi kiinni joulun ainutlaatuiseen tunnelmaan.

Tutustu joulukauden parhaimpiin elämyksiin, inspiroidu ja lähde nauttimaan sesongin ihanimmista elämyksistä.

Lista päivittyy vuoden loppuun asti!

Ravintola Onninepal Fenniakortteli

  • Missä: Vuorikatu 14, Helsinki
  • Milloin: ma-to klo 11-20.30, pe klo 11-21, la klo 12-19 ja su klo 18

Keskeisellä paikalla Helsingin yliopiston metroaseman yhteydessä, Fenniakorttelin Food Courtissa sijaitseva Onninepal on herkullinen valinta niin ison porukan pikkujouluihin kuin kahdenkeskisiin illanviettoihin. Hyvät kulkuyhteydet, maukas ruoka ja ystävällinen palvelu tekevät ravintolasta vaivattoman paikan joulukauden juhlien viettoon.

Onninepalin aidot nepalilaiset maut tuovat kylmään ja pimeään kauteen juuri sopivasti lämpöä. Monipuolinen ruokalista tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja ruokavalioon, ja myös vegaanisia sekä gluteenittomia annoksia on runsaasti tarjolla.

Lämmittävät curryt ja ravintolan erikoisuus, höyrytetyt momo-nyytit, hivelevät taatusti valikoivammankin syöjän makuhermoja.

Ravintola Saaga 

  • Missä: Bulevardi 36, Helsinki
  • Milloin: 11.11.-6.12. ti-la klo 17-23, 9.-20.12 ti-pe klo 12-23 ja la klo 17-23.
  • Mitä nyt: 9.12. alkaen ravntola on avoinna myös lounasaikaan.

Saagan pikkujoulumenu on tarjolla 20.12. saakka.

Saaga on ravintola, joka kutsuu vieraat mukaan suomalaisen ruoan tarinaan. Sen makumaailma kulkee läpi suomalaisen kulinaarisen perinteen ja tuo tutut raaka-aineet, kuten marjat, sienet, kalan ja riistan, osaksi modernia keittiötä. Saagan ruokalista heijastaakin Suomen luontoa ja sen vaihtuvia vuodenaikoja.

Bulevardilla, lähellä Hietalahden toria sijaitseva ravintola Saaga sopii hyvin sekä pienille että suuremmille seurueille, ja ravintolasta löytyy myös tunnelmallinen kabinetti, joka on varattavissa ilman tilavuokraa.

Saagan joulu 11.11.-20.12.2025

Saagan pikkujoulumenu sisältää parhaita makuja; jäähileveneen täydeltä suomalaisia alkupaloja, pöytiintarjoillut pääruoat (poronkäristys, hiillostettu nieriä tai rapeat kasvispullat) ja illallisen kruunaa herkkuja notkuva jälkiruokapöytä.

Tutustu menuun tarkemmin tästä ja varaa juhlasi tästä

Ravintola SameSame 

  • Missä: Tehtaankatu 25, Helsinki
  • Milloin: ti-pe klo 16-23, la klo 14-23
  • Mitä nyt: 3 ruokalajin menu erikoishintaan

SameSamessa nautitaan maukkaasta aasialaisesta lohturuoasta, joka lämmittää kehon ja mielen – kylmiä cocktaileja ja mocktaileja unohtamatta. Aasialaisen keittiön ytimessä on tasapaino ja makujen harmonia, joiden tarkoitus on sekä rauhoittaa että ilahduttaa.

Ravintola tarjoaa rennon ja lämpimän ympäristön niin pienille seurueille kuin jopa 60 hengen juhliin.

Pikkujoulut Aasian iloisessa lämmössä

Jos perinteinen jouluruoka ei houkuttele ja etsit edullisempaa pikkujouluvaihtoehtoa, SameSame tarjoaa siihen täydellisen ympäristön! Kolmen ruokalajin Free to Choose -menu on saatavilla hintaan 29 €, ja tämä tarjous on voimassa tammikuun 2026 loppuun saakka.

Menu rakentuu täysin omien valintojesi mukaan: voit valita vapaasti alku-, pää- ja jälkiruoan koko listan vaihtoehdoista. Tutustu menuun ja varaa makumatka aasialaisen lohturuoan pariin tästä.

Momento Eliel

  • Missä: Elielinaukio 5, Helsinki
  • Milloin: Ma-to klo 10.30-22, pe ja la klo 10.30-23, su klo 11-20
  • Mitä nyt: Pastat kampanjahintaan joulukuusta helmikuuhun

Syksyllä avattu Momento Eliel sijaitsee aivan Helsingin päärautatieaseman kupeessa, joten ravintolaan on helppo saapua junalla, ratikalla tai kävellen keskustasta. Momentoon voi poiketa yksin tai yhdessä – nopealle lounaalle, rennolle illalliselle tai lasilliselle.

Ristorante Momentossa aika käytetään olennaiseen: herkulliseen ruokaan ja mutkattomaan tunnelmaan. Annokset valmistetaan suurella sydämellä, ja jokaista vierasta kohdellaan kuin ystävää.

Menu tarjoaa runsaita grilliherkkuja, meheviä pizzoja, pastoja ja raikkaita salaatteja, jotka kaikki tehdään huolella valituista raaka-aineista yli 30 vuoden kokemuksella. Viikoittain vaihtuvat tarjoukset tuovat esiin listan parhaat maut.

Talven lämpimin herkkuhetki

Talvi on täydellinen aika maistella uusia suosikkeja ja palata tuttujen äärelle. Momentosta löydät sekä täyteläisiä klassikoita että raikkaampia vaihtoehtoja. 

Pastakampanja tuo viisi erilaista, rakkaudella valmistettua pastaa hintaan 14,90 € per annos. Pastakampanja on voimassa kolmen kuukauden ajan joulukuusta alkaen.

Lue lisää ravintolan tarjonnasta täältä.

Segreto

  • Missä: Kaarlenkatu 11, Helsinki
  • Mitä nyt: Joulubuffet 15.-19.12.2025 

Ravintola Segreto kattaa tunnelmalliseen tapahtumatila Venueen runsaan ja italialaishenkisen joulubuffetin, jossa klassiset joulun maut kohtaavat raikkaat Välimeren vivahteet.

Buffet tarjoillaan sekä lounasaikaan klo 11–15 että illalla klo 17–21. Hinta 52 €/hlö.

Buffet täynnä italialaisia makuja

Alkupalapöydästä löydät muun muassa raikkaita salaatteja, paahdettuja kasviksia, marinoituja oliiveja, italialaista salamia ja coppaa, kirjolohenmätia sekä runsaasti kauden makuja kasviksista merenherkkuihin.

Tarjolla on myös uunikurpitsaa ja saksanpähkinää, sitruunalla kypsennettyä lohta, carne cruda -nautaa tryffelimajoneesilla sekä vuohenjuustolla viimeisteltyä punajuurta. 

Perinteinen italialainen joulukakku, panettone, kruunaa kokonaisuuden. Lue lisää menusta täältä.

Flor

  • Missä: Iso Roobertinkatu 16, Helsinki
  • Milloin: Keskiviikosta sunnuntaihin klo 17-23
  • Mitä nyt: Viiden ruokalajin yllätysmenu 49 €

Michelin Green Star -ravintola Naturan tekijöiden Flor on 28-paikkainen, intiimi ravintola ja viinibaari Helsingin Iso Roobertinkadulla.

Florin ruokafilosofia rakentuu kauden, luomun ja villien raaka-aineiden ympärille, ja kaikki tehdään alusta asti itse zero waste -periaatteella. Keittiö hyödyntää Naturan kanssa jaettua puutarhaa sekä pitkäaikaisia villiruokaverkostoja, ja kasvipohjaiset annokset ovat vahvasti esillä. Kaikki merenelävät ovat aina kestävästi pyydettyjä.

Flor tarjoaa rennon mutta tinkimättömän kokemuksen, jonka kruunaa eurooppalaisista biodynaamisista ja luomuviineistä koottu, pienten perhetilojen tuotantoa korostava viinilista.

Keittiömestari David Albertin kansainvälinen kokemus ja Naturasta tuttu vastuullisuus näkyvät kaikessa, ja Florin tavoitteena on tehdä laadukkaasta ruokailusta entistä helpommin lähestyttävää.

Viiden ruokalajin yllätysmenu 49 €

Flor tarjoaa viiden ruokalajin yllätysmenun sekä kausittaisen à la carte -listan, joka vaihtuu sesongin mukaan.

Syksyn annoksissa on nähty muun muassa hunajapaahdettua porkkanaa ’ndujalla, lohta tyrni–tiger milk -kastikkeella, Cacio e Pepe metsäsienillä ja suklaa–crème brûlée sesongin marjoilla. Tutustu menuun tarkemmin tästä.

Suosittelemme