Classical Trancelations valtaa syyskuussa Hartwall Arenan

Klassisen ja elektronisen musiikin upea yhdistelmä palaa entistä suurempana.

Kuva: Fredrik Lindblad

Classical Trancelations in Concert yhdistää elektronisen musiikin ja klassisen musiikin ennennäkemättömällä tavalla. Vuoden 2016 Juhlaviikoilla ensiesityksensä saanut kotimainen konsepti myi Helsingin Musiikkitalon loppuun kahdesti. Konsertit saivat ylistäviä arvosteluita niin Suomessa kuin ulkomailla.

"Lauantaina 29. syyskuuta sataviisikymmentä muusikkoa nousee Hartwall Arenan lavalle ja luvassa on yksi Suomen historian suurimmissa sisätiloissa järjestetyistä elektronisen tanssimusiikin tapahtumista. Edessä on kaksi tuntia musiikkilajin klassikoita sinfoniaorkesterille sovitettuina ja Suomen parhaiden muusikoiden esittäminä. Musiikkitalon konsertit olivat upea kokonaisuus mutta mutta nyt visuaalisuus ja tuotanto tulevat olemaan aivan eri tasolla. Luvassa on globaalistikin katsottuna uniikki yhdistelmä", konserttia kuratoiva Tapio Hakanen eli DJ Orkidea kertoo.

Classical Trancelations in Concertissa esiintyvät jo vuonna 2016 yleisön hurmanneet satahenkinen Helsingin kaupunginorkesteri sekä Ahjo Ensemble -kuoro. Konsertin johtaa nuori kapellimestarilupaus Eero Lehtimäki ja solisteina kuullaan muiden muassa Kasmiria, Palefacea, saksofonisti Tapani Rinnettä, laulaja Mariannaa ja näyttelijä Sami Uotilaa.

Säveltäjä-muusikot Petri “Lowland” Alanko ja Pessi Levanto ovat tehneet erityisesti tätä konserttia ja tätä kokoonpanoa varten sovitukset elektronisen musiikin klassikoista. Teoksia tullaan kuulemaan legendoilta kuten Daft Punk, Moby, Paul van Dyk, Pendulum, Eric Prydz sekä Fatboy Slim. Noin puolet ohjelmasta on täysin uutta mutta luvassa on myös vuoden 2016 konserttien suosikkeja artisteilta kuten Faithless, Tiesto, Robert Miles, Guru Josh, Darude ja Slusnik Luna.

Konsertin kuratoi Tapio Hakanen eli DJ Orkidea ja tuottajina toimivat Helsingissä yli 20 vuotta tapahtumia järjestäneet Misc Managementin Oded ja Asaf Peled. Tapahtuman liput tulevat myyntiin Ticketmasterissa 23. toukokuuta klo 9.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi