Deafheaven esiintyy Helsingissä elokuussa

Ylistetty menestysbändi on vieraillut Suomessa kerran aiemmin.

Kuva: Kristen Cofer

Yhdysvaltalainen Deafheaven saapuu viime vuonna ilmestyneen menestysalbuminsa Euroopan-kiertueella Suomeen. Black metalia, shoegazea ja post-rockia nerokkaasti yhdistelevä sanfranciscolaisbändi nousee Tavastian lavalle maanantaina 22. elokuuta.

Vuonna 2010 perustettu Deafheaven on noussut maineeseen ennakkoluulottomana ja musiikkigenrejen raja-aitoja rikkovana kokoonpanona, jonka tuotanto sisältää elementtejä niin Darkthronesta ja My Bloody Valentinesta kuin Morbid Angelista ja Godspeed You! Black Emperoristakin.

Deafheavenin viime lokakuussa julkaistu kolmosalbumi New Bermuda on saanut poikkeuksellisen ylistävän vastaanoton. Teemoilta ja sanoituksiltaan aikaisempaakin synkempi teos sai Soundin arviossa täydet pisteet, ja Inferno-lehti totesi yhtyeen uudistavan koko black metal -genreä. Huippuarvioiden lisäksi New Bermuda noteerattiin muun muassa Pitchforkin, SPINin ja Stereogumin vuoden parhaiden levyjen listoilla.

Deafheaven on vieraillut Suomessa aikaisemmin ainoastaan uransa alkuaikoina keväällä 2012, jolloin yhtye esiintyi Russian Circlesin seurassa täpötäydessä Virgin Oil Co -keikkapaikassa.

Deafheaven Tavastialla Helsingissä 22.8.2016. Liput alkaen 25 euroa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi