DigiExpo tarjoaa Suomi-pelaamista, Tubeparkin ja 10 000 dollarin kisan

Ensi viikonloppuna Messukeskuksessa järjestetään myös Skiexpo ja BoardExpo sekä Lätkä & Säbä -messut.

DigiExpossa pääsee tutustumaan muun muassa Oculus Riftiin ja virtuaalitodellisuussovelluksiin.
DigiExpossa pääsee tutustumaan muun muassa Oculus Riftiin ja virtuaalitodellisuussovelluksiin. Kuva: Oculus

DigiExpo esittelee uutuuspelit ja kertoo, mikä on juuri nyt kuuminta pelialalla. Uutta DigiExpoissa on Virtual Reality-, älykoti- ja autohifi-alueet sekä TubePark. Kansainvälinen ammattipelaamisen huipputurnaus Counter Strike: Global Offensive järjestetään ensimmäistä kertaa DigiExpossa.

DigiExpossa pääsee pelaamaan uusia pelejä osastoilla ja pelilavalla, jonka ohjelmaa juontaa Pelaaja-lehden päätoimittaja Miika Huttunen. Ensiesittelyssä DigiExpossa on mm. Halo 5: Guardians ja Star Wars Battlefront. Halo 5 julkaistaan DigiExpo-viikolla eli sitä pääsee pelaamaan ensimmäisten joukossa, ja Star Wars Battlefront ilmestyy vasta messujen jälkeen. Viikonloppuna messuilla törmää myös Star Wars -hahmoihin. Super Mario täyttää 30 vuotta tänä vuonna ja Nintendo esittelee Super Mario Maker -peliä. Pelilavalla on Super Mario Maker Speed Run -kisat perjantaina klo 15.30 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 12.30.

Xbox on DigiExpon pääyhteistyökumppani ja vahvasti mukana messuilla. Luvassa on uusien pelien esittelyjä, eSports-turnauksia ja pelaamista mm. XBOXMercedes-peliautossa, joka ajetaan sisälle Messukeskukseen.

Virtual Reality -alue esittelee Led It Rain -moottoripyöräpelin, suomalaisia virtuaalikaupunkeja esittelevän sovelluksen Oculus Rift DK2:lla, Athene-liikuntasimulaattorin, jossa spinning-pyörään on kytketty Oculus Rift-lasit sekä Ecerium-pelituolin, jossa yhdistyvät liikunta ja pelaaminen.  

DigiExpon pelimusiikkikonsertista vastaa Polygon Black, joka soittaa Pelilavalla perjantaina klo 18:30 rock- ja metallisovituksia pelimusiikin kasariklassikoista ja ysärihiteistä - uudempia pelejä unohtamatta.

Ammattipelaaminen ja 10 000 dollarin kisa

eSports-peliturnausalueella on kansainvälinen Counter Strike: Global Offensive  -turnaus, jossa kahdeksan kovatasoista joukkuetta taistelee voitosta. Neljä joukkuetta edustaa Suomea. Turnauksen voittoina jaetaan 10 000 dollaria. Kilpailun järjestää Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry, Peliliiga ja ASUS ROG Tournament: Nordic Challenge. Paikan päällä selostuksesta vastaavat konkariselostaja Teemu ”wabbit” Hiilinen ja entinen Counter-Strike-ammattilainen Juha”aNGeldusT” Kurppa.

Yksi kisaan osallistuva joukkue, RCTIC eSports, on messuilla esillä RCTIC’s eSports Loungessa, jossa  pääsee  tutustumaan ammattipelaamiseen ja haastamaan ammattipelaajia. Paikalla ovat myös mm. livestriimaajat Konjz ja ink OWL.

Ammattipelaamisesta on paneelikeskustelu lauantaina 31.10. klo 15 Pelilavalla.

Tapaa suosikkisi TubeParkissa

Tubettajille on varattu oma TubePark - meet and greet -alue, jossa tubettajat jakavat nimikirjoituksia ja tapaavat fanejaan. Mukana mm. Herbalisti, Lakko, MrJallu101 ja  TaikaSoppa. Herbalisti ja Lakko pelistriimaavat Xboxin osastolta perjantaina klo 12-03 ja lauantaina klo 9-24 vielä DigiExpon sulkeuduttuakin. Herbalistin meet and greet on pe klo 16 ja la klo 17, Lakko tavattavissa pe klo 17 ja la klo16. MrJallu paikalla TubeParkissa su klo 12.30. Youtube-pelitähdet ovat paneelikeskustelussa sunnuntaina klo 12 Pelilavalla.  

Suomiblokki kertoo suomalaisesta peliosaamisesta

Perjantaina 30.10. Suomiblokki klo 13-15 Pelilavalla kertoo lyhyesti suomalaisen pelaamisen 20 vuotisen historian ja keskittyy tarkemmin uudenlaiseen pelaamiseen - virtuaalitodellisuuteen, älykelloihin, The Walking dead -suurlisenssiin sekä pelipedagogiikkaan ja hyötypelaamiseen. Pelaaja-lehden päätoimittaja Miika Huttusen haastattelussa nykyiset pelialan vaikuttajat Aki Järvilehto, Joonas Laakso, Mikko Lahtinen ja Riku Alkio sekä aikoinaan matopelin kehittänyt Taneli Armanto.

Suomiblokissa perjantaina 30.10. jaetaan klo 13.15 Suomen Messusäätiön Vuoden suomalainen pelinkehittäjä -palkinto (3000 e).

Lauantaina 31.10. klo 14 selviää Veikkauksen ja Pelit-lehden Peliskaba2015-pelisuunnittelukilpailun voittaja. Tilaisuuden vetää Mikko Leppilampi.  

Älykoti, autohifi ja 4K

4Homen Älykodissa näkee, miten kotia hallitaan helposti ja miten oikeanlainen tekniikka luo viihtyvyyttä ja turvallisuutta tiloihin. Alueella esitellään mm. monihuonemusiikkia ja -videota, valojen, lämmön ja ilmastoinnin ohjausta sekä turvallisuuteen liittyvä automatiikka. Alueella mukana myös Genelec, Sonos ja Control4.

Autohifi-alueella mm. äänenvaimennettu 5-sarjan BMW jossa on parannettu äänentoisto sekä Aixam-mopoauto jossa laadukas Hertzin äänentoistojärjestelmä ja Pioneerin soitin. Alueen toteuttaa Autostudio.
4K-teräväpiirtotelevisioiden lisäksi DigiExpossa on nyt myös 4K-näyttöjä, joita esittelevät Panasonic, Sony, Asus ja sisältöä tuottava Optovertex

Messujen yhteistyökumppani Gigantti myy messuilla viihde-elektroniikkaa messutarjoushinnoin.

Kuvaaminen harrastuksena

DigiExpo antaa vinkkejä mm. action-, ilma-, ruoka- ja instagram-kuvaukseen. Perjantaina klo 17 paikalla on instagrammaaja  Daniel Taipale (@dansmoe), jolla on yli 90 000 seuraajaa. Lauantaina klo 12.30  paikalle saapuu Arman Alizad kertomaan kuvaustensa taustoista. Digilavalla on  paljon ohjelmaa kuvaamisesta ja viihde-elektroniikasta päivittäin. 

Perhepäivä sunnuntaina

Sunnuntaina 1.11. DigiExpon käytävillä on hieman väljempää ja silloin on hyvä päivä tulla tutustumaan messuihin koko perheen voimin. Mölyapinat soittaa klo 11 ja 15 menevää koko perheen musiikkia, joka pistää peput heilumaan. Keikoilla mukana myös elävä banaani ja Mökän jumppakoulu.

Samanaikaisesti DigiExpon kanssa Messukeskuksessa Helsingissä järjestetään Skiexpo ja BoardExpo sekä Lätkä & Säbä -messut. Kaikkiin neljään tapahtumaan pääsee tutustumaan samalla pääsylipulla. Liput ennakkoon edullisemmin ilman toimituskuluja. Tapahtumat ovat avoinna pe 30.10. klo 12-20. la 31.10. klo 9-19 ja su 1.10. klo 10-17.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi