Eatos on pala Meksikoa Musiikkitalon kupeessa

Terassikelillä Eatoksessa maistellaan margaritoja talon reseptillä.

Eatoksen terassilla paistaa aurinko iltaan asti.
Eatoksen terassilla paistaa aurinko iltaan asti. Kuva: Eatos

Terassikelit tulevat ja menevät, mutta ketterä kaupunkilainen on aina valmiudessa ottamaan ilon irti hetkenkin auringonpaisteesta. Tässä auttaa keskustan monipuolinen terassitarjonta, jonka värikkäänä meksikolaistärppinä esiin nousee Eatoksen kesäterassi aivan kaupungin ytimessä, Elielinaukion ja Musiikkitalon välimaastossa. Epäröintiin ei ole aihetta – Eatoksen lepattavat punaiset purjeet näkyvät jo kaukaa Postitalolta saakka.

Eatoksen terassi levittäytyy pitkälle Töölönlahdenkadun toimistotalon lasikulman molemmin puolin, ja taktisesti asemoituneet terassivieraat voivatkin nauttia terassille esteettä porottavasta auringosta puolesta päivästä lähtien illan viimeisiin säteisiin saakka. Tilaa on reilusti, siitä vastaavat parisenkymmentä ulkopöytää. Valinnanvaraa on pirttipöydistä aina sirompaan teräksiseen terassikalustoon.

Janosta ei Eatoksen terassilla tarvitse kärsiä. Tarjolla on perinteisten terassijuomien lisäksi lista herkullisia cocktaileja. Tavaramerkiksi nousevat Eatoksen herkulliset margaritat, mojitot ja daquirit, joita on saatavana sekä perinteisen mansikan että eksoottisen mangon makuisina. Olutta kaipaavat ilahtuvat erityisesti meksikolaisten erikoisoluiden valikoimasta.

Onnistuneesta siestasta vastaavat herkullisten drinkkien ja lattarimusiikin lisäksi aidot meksikolaiset huikopalat. Kattavalta ruokalistalta löytyy pätevä valikoima meheviä burritoja, rapsakoita tacoja ja pehmeitä quesadilloja, monien muiden meksikolaisherkkujen lisäksi. Terasille halajavan ei tarvitse odottaa pitkälle iltapäivään – Eatoksen terassi on auki jo lounaalta lähtien, ja päivittäin vaihtuvalta lounaslistalta löytyy herkullisia vaihtoehtoja niin kasvissyöjille kuin lihannälkäisillekin.

Oli hakusessa sitten hetken siesta tai salsa, seuraavan kerran auringon pilkahtaessa kannattaakin pyrähtää Eatoksen terassille. ¡Viva México!

Eatos Mexican Diner, Töölönlahdenkatu 3. Avoinna ma-la. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi