
[BOXSTORY 250]
Richard McCormick
33-vuotias ruotsalaissyntyinen kokki. Asunut pitkään Aasiassa, pitää kotinaan Helsinkiä.
Opiskellut restonomiksi Suomessa. Perustanut Shanghai Cowboy -ravintolan ja New York Ninja -cateringyrityksen. Kehittänyt muun muassa Siltasen ja Adamsin ruokalistat.
Tuoreimmat projektit ovat Namun ja Korjaamon ruokalistojen uusiminen. McGormick vastaa myös kaikkien edellä mainittujen ravintoloiden keittiöiden pyörittämisestä.
[/BOXSTORY]
Richard McCormickin keittiössä Helsingin Ullanlinnassa tuoksuu omituiselta.
Pöydällä lojuu kasa eineksiä: pinaattikeitto, pari roiskeläppää, valkosipulikermaperunoita, majoneesikolmioleipä, pussinuudeleita.
McCormick ei näytä huolestuneelta.
Hän on tarttunut Cityn haasteeseen ja aikoo tuunata eineksiä niin, että niistä tulee herkullisia ja hyvännäköisiä.
Let’s go!
1. Quesadilla
- 2 roiskeläppää
- 2 rkl Tabasco Chipotlea
- 1 dl kaaliraastetta
- 1 dl pizzajuustoa
Laita 1 rkl tabascoa molemien pitsojen päälle. Lisää kaali ja juusto pitsojen väliin. Lyö yhteen ja paista 10 minuuttia 200 asteessa.
2. Nuudelit
- 1 kasviksenmakuinen nuudelipussi
- 3 dl vettä
Maustetahna:
- 1 tl pilkottua chiliä
- 1 tl tomaattipyreetä
- 1 tl limemehua
- 1 tl soijakastiketta
- 1 tl chiliöljyä
- Ripaus seesamöljyä
- 2 rkl maapähkinävoita
Koristeeksi:
- Pinaattia
- 1 dl tofua
- Kevätsipulia
- Mungpavun ituja
Keitä nuudeli. Valmista maustetahna sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Lisää koristeet valmiin annoksen päälle.


3. Keitto
- Purkkipinaattikeitto
- 2 dl kukkakaalia
- 2 tl currya
- 1 tl suolaa
- 1 rkl öljyä
- 200 g esikeitettyjä punaisia linssejä
- Korianteria
- Ripaus sokeria
Pilko kukkakaalit ja paista öljyssä. Lisää mausteet ja lopuksi pinaattikeitto. Keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää linssit ja koristeeksi korianteri.

4. Kolmioleipä
- Tonnikalakolmio
- Tomaattia viipaloituna
- 50 g buffalomozzarellaa
- Parmankinkkua
- Basilikaa
- Suolaa ja mustapippuria
Laita mozzarella, tomaatti, basilika ja parmankinkku kolmioleivän väliin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista leipää paistinpannulla miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia, kunnes se näyttää hyvältä.
5. Fritata
- Valkosipulikermaperunoita
- 1 dl paprikaa
- 1 chorizo (tai jokin muu makkara)
- 2 kananmunaa
- Kirsikkatomaatteja
- Juustoa
- Paprikamaustetta
- Pinaattia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl maitoa
Paista chorizo, paprika ja kirsikkatomaatit oliiviöljyssä. Vatkaa kananmunat maidon kanssa. Lisää valkosipulikermaperunat ja kananmunamaitoseos. Paista miedolla lämmöllä 2 minuuttia. Lisää pinaatti ja juusto. Mausta suolalla ja paprikamausteella.

6. Chili con carne
- Chili con carne -valmisateria
- 1 tomaatti
- ½ paprika
- Chilimauste
- 1 tl kaakaojauhetta tai suklaata
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sokeria
Koristeeksi:
- Crème fraichea
- Avokado
- Oreganoa
Paista kuutioitu tomaatti ja paprika oliiviöljyssä. Lisää tomaattipyree, kaakaojauhe, chilimauste ja sokeri ja paista miedolla lämmöllä 3–4 minuuttia. Kumoa valmisateria pannulle paketistaan. Kuumenna ja siirrä lautaselle. Tarjoile avokadon, oreganon ja crème fraichen kera.
Juttu on julkaistu City-lehden ravintolanumerossa lokakuussa 2012.