Elokuussa tapahtuu ympäri Suomen: karhufestarit, sieniviikot ja paljon muuta

Tuttuja ja tuntemattomia tapahtumia pitkin Suomea.

Kuva: Monkey Business / Fotolia

Karhufestivaali

Ilomantsin keskustassa vietetään Karhufestareita 24.–26. elokuuta. Karhufestarien veistokilpailuissa syntyneet karhuveistokset ilahduttavat kansaa festarialueella, ja ohjelmassa on myös muun muassa karhutansseja, veistokilpailu ja karhurastit.

Sieniviikot

Sieni-ihmiset ry järjestää ensimmäistä kertaa sieniaiheiset teemaviikot ravintoloille. Sieniviikkoja vietetään 21.-27. elokuuta ja ne ovat osa Sienivallankumous-kampanjaa. Ravintolat ja kahvilat voivat osallistua mukaan Sienivallankumouksen sivuilla. (P.S. Muista myös sieni-ihmisten päivä 23.9. Kaapelitehtaalla!)

Katutanssifestarit

Jo 12. tapahtumavuottaan viettävä SADE-katutanssifestivaali valtaa Helsingin kotimaisilla ja kansainvälisillä tähdillä 25.-27. elokuuta Valkoisessa salissa ja Katutanssikeskus Saiffalla.

Food & Art

Korkeatasoinen ruokailufestari järjestetään Serlachius-museoiden ympäristössä Mäntässä 24.-26. elokuuta. Ohjelmassa vierailevia Michelin-keittiömestareita, upeita makuelämyksiä ja muun muassa H*****n pitkä lounas, joka perustuu Tsaarin aikaisiin perinteisiin resepteihin.

Red Carpet

Upouusi kotimaisen elokuvan festivaali Red Carpet järjestetään Hyvinkäällä 31.8.-3.9. Red Carpetissa nähdään 17 pitkää elokuvaa sekä lyhytleffoja ja dokumentteja. Tapahtuman on perustanut näyttelijä Antti Luusuaniemi.

Finnish Your Dinner

Kuka tahansa voi järjestää oman 100-vuotiasta Suomea juhlivan illallisen kattamalla pöydän ja kutsumalla tutut ja tuntemattomat syömään ympäri maailmaa 25.-27. elokuuta. Lisäksi 26. elokuuta kaupunkilaisille katetaan pöytiä valkoisin pöytäliinoin taivaan alle, kun syödään Illallista taivaan alla. Tapahtumat ovat osa Suomi 100 -ohjelmistoa ja Yhdessä-teemavuoden juhlaviikonloppua.

Lisää elokuun tapahtumia löydät Yhdessä-viikonlopun tapahtumalistauksesta.

1 kommentti

muitakintapahtumia

23.8.2017 23:47

Forssassa on 21.8.2017 alkaen ollut mykkäelokuvafestivaalit, jotka päättyvät Radion sinfoniaorkesterin säestämään Finlandia-elokuvaan vuodelta 1920. Eli siis elokuvafestivaalit, joilla esitetään elokuvia lähinnä kauempaa menneisyydestä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi