Espanjalainen viinikahvila Casa Haga on haagalaisten uusi olohuone: "Tänne voi tulla, nauttia ja olla kuin kotonaan"

Casa Haga tarjoaa aitoja espanjalaisia makuelämyksiä ja huippuviinejä rennossa ympäristössä.

Kuva: Laura Matilainen
  • Mikä: Viinikahvila
  • Missä: Kylätie 25
  • Mitä: Espanjalaisia herkkuja, viiniä ja rentoa tunnelmaa
  • Kenelle: Koko perheelle

Sympaattinen punainen kahvilarakennus, pihaa varjostavat puut ja terassilla leikkivät lapset. Vaikka niin voisi luulla, nyt ei olla Välimerellä, vaan Huopalahden aseman kupeeseen kesäkuun alussa auenneen viinikahvila Casa Hagan pihapiirissä.

Casa Hagan yrittäjäpariskunnan, Hanna ja Andres Ferrandizin, unelmana oli avata kahvila, johon kaikkien olisi helppo tulla nauttimaan rennosta tunnelmasta, hyvästä ruoasta ja laadukkaista juomista koko perheen voimin.

“Haluamme tämän paikan olevan kuin olohuone haagalaisille. Tänne voi tulla, nauttia ja olla kuin kotonaan”, Hanna kertoo.

Casa Hagaan on helppo tulla niin kävellen, pyörällä kuin junalla.
Casa Hagaan on helppo tulla niin kävellen, pyörällä kuin junalla. Kuva: Laura Matilainen

Vaikka Casa Haga on ollut avoinna vasta nelisen viikkoa, pariskunnan toiveet näyttävät käyneen toteen; asukkaat ovat löytäneet paikan ja tulevat nauttimaan kesäpäivästä isolla porukalla - aivan kuin Espanjassa konsanaan.

Viinikahvilan suosio on yllättänyt yrittäjät

Pariskunta oli pyöritellyt ajatusta oman kahvilan perustamisesta jo parin vuoden ajan, ja sopivia tiloja oli etsitty sivusilmällä. Viime kesänä päässä pyörineet ajatukset saivat tulta alleen, kun Ferrandizit huomasivat kahvilarakennuksen nousevan aivan heidän kotikulmilleen.

Noin vuotta myöhemmin juuri tähän kyseiseen rakennukseen avasi ovensa espanjalainen viinikahvila Casa Haga, jonka suosio on yllättänyt yrittäjäpariskunnan täysin. Vaikka viinikahvilaa ei ole mainostettu käytännössä lainkaan, puskaradio on toiminut sitäkin paremmin.

“Asiakkaita on käynyt todella hyvin - myös niinä päivinä kun satoi”, Hanna Ferrandiz kertoo viinikahvilan ensimmäistä viikoista.

Hanna ja Andres Ferrandiz ovat Casa Hagan yrittäjäpariskunta.
Hanna ja Andres Ferrandiz ovat Casa Hagan yrittäjäpariskunta. Kuva: Laura Matilainen

Hanna kertoo espanjalaisiin viineihin ja ruokaan keskittyvän kahvilan konseptin olleen kirkkaana mielessä alusta saakka. Andresin espanjalaiset juuret ja oma espanjalaisia elintarvikkeita maahantuova yritys näyttelivät konseptin syntymisessä vahvaa roolia.

“Tuomme valtaosan esimerkiksi juustoistamme ja leikkeleistämme itse Espanjasta”, Hanna kertoo Casa Hagan ainutlaatuisista raaka-aineista.

Mutta espanjalaiseen tapaan asioita ei suinkaan tehdä yksin, vaan Casa Hagan raaka-aineita hankitaan myös muilta maahantuojilta ja yrittäjiltä. Onhan kahvilan pyörittäminen Andresin sanoin “tiimityötä.”

Laatu ja espanjalaisuus edellä

Vaikka kyseessä onkin viinikahvila, Casa Hagasta ei todellakaan tarvitse lähteä nälkäisenä; ruokalistalta löytyy ruokaisia salaatteja, espanjalaisia täytettyjä leipiä “Bocatas”, tapaksia sekä suussa sulavia jälkiruokia. Ruokalista on haluttu pitää tarkoituksella suppeana, jotta asiakkaille voidaan tarjota vain parasta laatua.

Reseptit ovat ruokaan intohimoisesti suhtautuvan pariskunnan omaa käsialaa.

“Vaikka ruokalistamme koostuu espanjalaisista raaka-aineista suomalaiseen suuhun sovellettuna, emme halua kuitenkaan tinkiä laadusta ja espanjalaisuudesta. Suomalaisilla on yleensä aika tarkka mielikuva siitä mitä espanjalainen ruoka on, ja me haluamme osaltamme laajentaa sitä mielikuvaa”, Hanna kertoo.

Vaikka ruokalista pysyy samana koko päivän, iltapäivällä tarjolla olevien tapas-lautasten sisällöt saattavat vaihdella päivittäin. Vaikka annosten sisällöt vaihtelevatkin, yksi asia on ja pysyy.

“Kaikki on tuoretta ja kokkaamme joka ikinen päivä”, Andres toteaa ja lisää tapaksien makumaailmojen olevan uniikkeja - samanlaisia makuelämyksiä et välttämättä muualta löydä.

Campera salaatti pitää sisällään muun muassa Serrano-kinkkua ja marinoituja perunoita.
Campera salaatti pitää sisällään muun muassa Serrano-kinkkua ja marinoituja perunoita. Kuva: Laura Matilainen

Vaikka Andres ei haluakaan kehua omia ruokiin, hänen mukaansa jokainen Casa Hagassa käynyt on ollut tyytyväinen ruoka-annoksiin, ja näiden herkkujen perässä on matkattu Haagaan kauempaakin.

Eikä unohdeta viinejä, onhan kyseessä viinikahvila. Viinilista ei suinkaan koostu mistä tahansa viineistä, vaan itse valituista laatutuotteista, joita voi löytää esimerkiksi huippuravintoloitsija Arto Rastaan ravintoloista.

“Meillä on listalla pääasiassa espanjalaisia viinejä, mutta joukossa on myös yksi portugalilainen”, Andre kertoo valikoimasta.

Pian nautitaan Casa Hagan omaa olutta ja kahvia

Tällä hetkellä pariskunta on enemmän kuin tyytyväinen Casa Hagan suosioon, mutta uusia tuulia on jo luvassa.

Viinikahvilan toimintaa halutaan kehittää koko ajan eteenpäin, ja lähitulevaisuudessa asiakkaat pääsevät nauttimaan esimerkiksi Casa Hagan omasta oluesta ja kahvista.

Ruokalistalle on tarkoitus tuoda espanjalaisia erikoisuuksia, kuten croquettes-pyöryköitä ja espanjalaista perunamunakasta. Myös ajatus brunssista kytee vahvana mielessä.

Tapaksien ja muiden espanjalaisten ruokalajien kyljessä maistuvat laatuviinit.
Tapaksien ja muiden espanjalaisten ruokalajien kyljessä maistuvat laatuviinit. Kuva: Laura Matilainen

Luvassa on lisäksi konsertteja pienimuotoisen festivaalin muodossa, jonka ajatuksena on promota haagalaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

“Meillä on ravintoa-alalla työskenteleviä ystäviä ympäri Helsinkiä ja haluamme tuoda ihmiset yhteen. Työskennellä yhdessä”, Andres kertoo suunnitelmistaan.

Cityn toimitus vieraili Casa Hagassa - tätä mieltä olimme

Vaikka Casa Haga sijaitsee aivan Huopalahden juna-aseman kupeessa, viinikahvilan alueelle astuttaessa olo on kuin kesäparatiisissa - hälinä jää kauas taakse ja ihmisten iloisuus tarttuu. Varsinkin aurinkoisena kesäpäivänä Casa Haga puiden varjostamine terasseineen on omiaan pienelle pakomatkalle arjesta.

Jos miljöö on kunnossa, niin on myös tarjonta. Ruokalistalta löytyy ihania espanjalaisherkkuja, joissa pääosaa näyttelevät laadukkaat, autenttiset raaka-aineet. Myös viinilista on mintissä, ja valikoima tyydyttää taatusti kriittisimmänkin viiniharrastelijan vaatimukset.

Pääsimme maistelemaan Cambera-salaattia, joka pitää sisällään muun muassa Serrano-kinkkua, marinoituja perunoita ja paahdettua paprikaa, munakoisoa ja oliiveja. Annoksessa maistui huolellisuus ja rakkaus raaka-aineita kohtaan, ja se jos mikä on enemmän kuin hyvä asia. Kun salaatin kanssa siemailee vielä lasillisen kuohuvaa iloiset asiakkaat ja vehreä ympäristö seuranaan, ei voi muuta kuin tykätä.

Casa Haga on yrittäjiensä mukaan tarkoitettu ihan kaikille vauvasta vaariin, ja sitä se todella tuntuu olevan. Kuin toinen koti. Pitää ehkä harkita muuttoa Haagaan.

Casa Haga on avoinna tiistaista torstaihin klo 11-18, perjantaista lauantaihin klo 11-19 osoitteessa Kylätie 25.

2 kommenttia

Un boquerón

13.7.2021 09:41

Loistavaa saada mukaan espanjalaisen pöydän herkkuja tarjoava ruokailuun panostava keidas Helsinkiin . Paljon onnea ja olkoon onni matkassanne.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SaraPepp

16.12.2021 00:47

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi