Fiilis Café & Bistro – paikallisen pientuottajan ystävä ja Onni-koiran oma mesta

Tuoreen bistrokahvilan välitön tunnelma tarttuu.

Anna Saari ja Onni viihtyvät työssään. Fiilis on hyvä.
Anna Saari ja Onni viihtyvät työssään. Fiilis on hyvä.
  • Mitä? Sympaattinen bistrokahvila
  • Missä? Kiinanmyllynkadulla Turussa
  • Kenelle? Suomalaisen pientuottajan työtä arvostavalle

Turku sai uuden hyvän fiiliksen välittäjän, kun Fiilis Café & Bistro avasi ovensa Kiinanmyllynkadulla viime vuoden toukokuussa. Fiiliksen fiilis välittyy heti ovesta astuttaessa, kun vastaan tallustaa kahvilakoira Onni.

Onni on hurmannut uuden ravintolan ystäviä kahvilan lisäksi omalla Instagram-tilillään (@onnnimonnni) ja paikallislehden sivuilla.

"Mä oon ihan häkeltynyt siitä palautteesta, mitä tuo koira on saanut, miten tärkeä osa tätä kahvilaa siitä on tullut", Fiilis Café & Bistron Anna Saari sanoo rapsuttaessaan tyytyväistä Onnia.

Yhteistyö kunniaan

Fiilis haluaa tuoda asiakkailleen laadukkaita kahvilatuotteita pieniltä suomalaisilta tuottajilta. Tarjolla on herkkujätskiä eli vegaanista gelatoa, pienpanimoiden oluita ja holittomia virvoitusjuomia.

"Kotimaisuus on meille tärkeätä ja se, että tavara tulee pieniltä tekijöiltä. Niin me tiedetään, mihin rahat oikeasti menevät."

Fiilis haluaa luoda omaleimaista paikallista kulttuuri ja se näkyy myös kahvilassa, jossa seinällä komeilee muun muassa lahjakorttiseinä, jossa tarjolla on turkulaisten pienyrittäjien lahjakortteja.

"Meille on kaikki yhteistyö tärkeää muiden pienyrittäjien kanssa. Meillä on kuitin lopussa tarjous jollekin muulle pienelle yrittäjälle. Meillä on lahjakorttiseinä, jossa on sama idea kuin isoissa kauppakeskuksissa. Niissä on Finnkinoa, Netflixiä ja muita, mutta missään ei oo pienyrittäjien lahjakortteja."

Bistrokahvilan monipuoliseen tarjontaan kuuluvat myös erilaiset tapahtumat, kuten eettisten viinien ilta, piparkakkutalonkoristeluilta ja lemmikinkuvausilta. Yksi suosituimmista tapahtumista on ollut kuukausittainen naistenvaatteidenvaihtoiltama.

Älä unohda á la cartea

Isompikin nälkä taittuu pizzan, pastan tai tapasten avulla. Á la carte -listalta löytyy yhteensä 25 tuotetta ja se puoli meinaa jäädä hieman suositun kahvila- ja lounaspuolen varjoon.

Menulta löytyy pizzoja, pastaa, monipuoliset kasvis- ja vegaanivaihtoehdot sekä muun muassa tapaksia, salaatteja ja keittoa.

Vitriini pursuilee herkkuja, joista voi rakentaa oman high tea -settinsä pientä suolaista tai makeaa. Aamupalalla tarjolla on monipuolisia ja terveellisiä vaihtoehtoja, samoin kuin lounaalla. Launtaisin tarjoillaan brunssia, joka on kuun ensimmäisenä lauantaina vegaaninen, samoin kuin lounas joka torstai.

 

Kiinamyllynkatu 5a, 20500 Turku
043 8258804

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi