Finnkino rakentaa Itikseen Suomen ensimmäisen Imax-elokuvateatterin

Uusi teatteri avataan vuoden 2018 loppuun mennessä.

  • Finnkino

Finnkino avaa yhdessä Helsingin Itiksen kanssa loppuvuodesta 2018 Finnkino Itis -teatterin. Uusi yhdeksänsalinen teatteri on Suomen ensimmäinen Imax-projisointitekniikkaa hyödyntävä elokuvateatteri.

"Olemme todella ylpeitä ja innoissamme, että saamme vihdoin julkistaa avaavamme Suomen ensimmäisen Imax-elokuvateatterin. Maailmanlaajuisesti tunnetuin Imax-teatteritekniikka ja Suomeen kauan odotettu Imax-sali on osa Itikseen rakentuvaa yhdeksän salin elokuvateatterikokonaisuutta", kertoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

Lindholmin mukaan Helsingin Itäkeskus on uudelle huipputeatterille strateginen sijainti.

"Itä-Helsingistä ja sen lähialueilta on puuttunut täysmittainen elokuvateatteri ja sitä aukkoa olemme nyt paikkaamassa. Itäkeskuksen hyvien kulkuyhteyksien ansiosta odotamme Itis-elokuvateatteriin leffafaneja laajasti niin lähialueilta kuin metrolinjan varrelta ja muualtakin Suomesta. Uskomme, että Suomen ensimmäinen Imax-teatteri kiinnostaa", Lindholm sanoo.

IMAX Corporationin Euroopan ja Afrikan alueen toimitusjohtaja Giovanni Dolci kertoo Finnkinon tiedotteessa, että Imax on ensiluokkainen projisointitekniikka, joka tuottaa kristallinkirkasta kuvaa, yhdistettynä Imaxin geometriseen, voimakkaaseen digitaaliseen äänentoistoon. Tämä luo leffafaneille maailman kokonaisvaltaisimman elokuvaelämyksen ja tunnelman kuin olisi mukana itse elokuvassa.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Finnkino Itiksen saliin tulee noin 315 m2:n kangas sekä Imaxin oma 12.0-kanavainen Immersive Sound System -äänentoistojärjestelmä. Pohjoismaissa on tällä hetkellä Itikseen rakentuvan Imax-teatterin lisäksi vain kaksi muuta Imax-teatteria.

1 kommentti

sck

4.1.2018 01:23

heh heh virhe sivuissanne se on 12.1 kanavaa eikä 12.0

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi