FKA Twigs Flow'hun

Suvilahdessa elokuussa järjestettävien festareiden esiintyjäkaarti on vahvistunut entisestään.

FKA Twigs.
FKA Twigs.

Flow’hun on vahvistunut jälleen joukko uusia esiintyjiä. Festivaalille saapuu brittilaulaja FKA Twigs, jonka suosio oli taattu heti vuonna 2012 ilmestyneen debyytti-EP:n Breathe-läpimurtobiisin myötä. Loistavana tanssijanakin tunnettu FKA Twigs tutkii pop-estetiikan nyansseja tavalla, joka on saanut sekä yleisön että kriitikot haltioitumaan. Suvilahdessa nähdään myös nuoresta 20 vuoden iästään huolimatta jo lukuisia hittejä takonut brittiläinen hiphop-tuottaja Mura Masa sekä soulin ja jazzin värittämää taiteellista popmusiikkia luova, niin ikään brittiläinen laulaja-lauluntekijä Laura Mvula. Kanadalaisen Spencer Krugin Moonface-projekti ja suomalainen, mahtipontisesta intstrumentaalirockistaan tunnettu Siinai esiintyvät Flow’ssa puolestaan yhteiskeikalla. Moonface ja Siinai julkaisevat toisen yhteislevynsä 3. kesäkuuta.

Lisäksi Flow’ssa nähdään genrerajoja rikkova, muiden muassa jazzia ja hiphoppia ennennäkemättömästi yhdistelevä 20-henkinen rytmikone Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana yhdessä Agit-Cirk -nykysirkusryhmän kanssa. Voimalan elektroniseen musiikkiin painottunut ohjelma vahvistuu neljän kotimaisen lisäyksen myötä, kun mukaan tulevat house- ja tekno-vaikutteisia settejään vivahteikkaasti eri musiikkityyleillä värittävä Mirage Man, Ceebrolistics-kokoonpanostakin tutun Matti Pentikäisen synkän elektronista äänimaisemaa ja trapia yhdistelevä projekti Twwth, Helsingin merkittävimpiin tekno-dj-tuottajiin lukeutuva Samuli Kemppi sekä kuuntelijoita ja klubiyleisöjä ympäri maailman haastanut Ripatti ainutlaatuisella one-timer-keikallaan.

Muita aiemmin vahvistuneita esiintyjiä ensi kesän Flow Festivalille ovat mm. Sia, New Order, Massive Attack, Iggy Pop, Anohni, The Last Shadow Puppets, Jamie xx, M83, Chvrches, Descendents, Four Tet ja Hercules & Love Affair.

Flow Festivalin liput ovat myyneet ennätystahtia. Kolmen päivän liput ovat saatavilla hintaan 175 € kesäkuun loppuun saakka. Kolmen päivän lippujen hinta nousee 182 euroon 1.7.2016, mikäli niitä on vielä jäljellä.

Flow Festival 12.–14. elokuuta Helsingin Suvilahdessa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi