Flyboard lennättää ilmaan vetten päällä

Hietsun uimarannalla voi tänä kesänä lennellä ja sukellella - eli flyboardata.

Kuva: Flyboard Helsinki

Helsingin Hietsun uimarannalla voi tänä kesänä kokeilla uutta lajia, flyboardingia. Kyse on vesisuihkulaudasta, jonka avulla voi temppuilla jopa 15 metrin korkeudessa - ja sukellella välillä usean metrin syvyyteen.

"Se on oikeastaan kuin lumilautailua veden päällä", kertoo Flyboard Helsingin perustaja Jyry Aukio.

Lajin on kehittänyt ranskalainen vesijetteilijä Franky Zapata vuonna 2012. Suomessa flyboardingia on harrastettu aktiivisesti muutama vuosi, ja kolme vuotta sitten järjestettiin jo ensimmäiset SM-kisat Jyväskylässä. Tänä kesänä flyboard-lennätystä on mahdollista harrastaa Helsingissä ensimmäistä kertaa läpi kesän.

Hietsussa flyboardingia tarjoaa Flyboard Helsinki. Lentäjälle puetaan tarvittavat varusteet ja lauta kiinnitetään sekä vesijettiin että hänen jalkoihinsa. Kun lauta on paikoillaan, suunnataan merelle, jossa 260:lla hevosvoimalla tuotettu vedenpaine ohjataan letkulla lautaan. Paine nostaa lautailijan ilmaan, ja jetin turbiinilla säädellään vesisuihkun voimaa eli korkeutta tai syvyyttä. Lautailija itse ohjailee menoa jaloillaan ja vartalollaan.

"Onhan se huikea tunne, kun nousee vesipatsaan päälle korkealle vedenpinnasta. Hyvällä tasapainolla ja kehon hallinnalla pystyy laudalla lisäksi tekemään voltteja, sukelluksia ja kierteitä", Aukio kuvailee.

Flyboard-lennätys ei vaadi etukäteistaitoja. Laji sopii kaikille hyvä- ja normaalikuntoisille yli 15-vuotialle henkilöille. Yläpainorajaa ei ole.

"Ensikertalainen ei pääse vielä samanlaisiin korkeuksiin kuin kokeneemmat harrastajat. Aluksi mennään lähellä pintaa parissa metrissä. Turvallisuudesta ei tingitä ja ammattilainen valvoo koko ajan lennätystä vesijetin selästä", Aukio kertoo.

Flyboard Helsinki Hietaniemen uimarannalla arki-iltaisin syyskuun loppuun asti. Ajan voi myös varata netissä. Hinta: 50 € / 10 min, 100 € / 20 min. 

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi