Freedom on kesäterassi sateenkaaren päässä

Stadionin kupeessa juhlitaan kahdessa kerroksessa Helsingin taivaan alla.

Freedomin terassilla pääsee tanssimaan kovien nimien tahtiin joka viikko.
Freedomin terassilla pääsee tanssimaan kovien nimien tahtiin joka viikko. Kuva: Freedom

Jos etsit aurinkoista kesäterassia, missä viilentävien juomien ja hyvän musiikin lisäksi tarjoillaan ripaus historiaa, Freedom on terassi juuri sinulle. Kivenheiton päässä Töölönlahdesta aivan Olympiastadionin ja Kisahallin tuntumassa sijaitseva Freedom toivottaa tulijan tervetulleeksi jo kaukaa näkyvillä sateenkaarilipuillaan ja valoketjuillaan. Freedomin historia näkyy sekin jo kaukaa – kauan sitten julkisena vessana palvelleen terassiravintolan edustaa komistavat isot ‘miehille’ ja ‘naisille’ kyltit.

Parisataapaikkainen kaksikerroksinen terassiravintola kylpee auringossa koko päivän aina illan viime tunteihin asti. Kahdelle terassitasolle levittyvät pöydät tarjoavat paikkoja paitsi auringonpalvojille myös vilvoittelijoille, joille on runsaasti tilaa markiisikatosten alla. Freedom on aito kesäterassi, joten sisätiloja baarissa ei ole – tietysti huikeaa karaokehuonetta lukuunottamatta.

Freedom erottuu terassitarjonnasta paitsi ainutlaatuisella miljööllään myös kovalla viihdekattauksellaan. Perjantai-iltaisin Freedomin terassilla etkoilijoita tanssittavat Kuningassoundi DJ’t ystävineen, kun suosittu Vapaa Nousu -klubi tuo terassille laadukkaita musiikkiesintyjiä iltakuudesta aamukahteen. Jos tämä ei vielä vaikuta, on kriittisimmänkin lukijan nöyrryttävä Freedomin open air vaahtobileiden edessä. Tai saisiko olla salsabileet tai afromusaa? Sekin onnistuu.

Freedom onkin paitsi terassi myös aikamoinen tapahtumakeskus. Ei kuitenkaan hätää! Jos satut Freedomiin hiljaisempana päivänä, voit silti kiivetä yläterassille juhannuskoivujen ja valoköynnösten ympäröimäksi, tai vaikkapa upottaa varpaasi nurmimattoon ja huokaista hiljaa helpotuksesta katsellessasi edessä levittyvää kaupunkinäkymää taivaanrantaan asti.

Freedom, Mäntymäki 2. Tämän ja yli sata muuta helsinkiläistä terassia löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta.

Open Air Vaahtobileet ke 29.6. klo 18 alkaen, vapaa pääsy.
Vapaa Nousu -klubi: DJ Orkidea, Matilda Mela, Hermanni & Nopsajalka pe 1.7., klo 18-02, ja perjantaisin 16.9. saakka. K-18, vapaa pääsy.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi