Freedomilla juhlitaan vapautta läpi kesän

Sateenkaari-terassilla kilistetään laseja jo neljättä kesää.

Kuva: Jessica Sorola

Töölöstä löytyy monia kivoja – ja hieman erikoisia – terasseja, mitkä kukoistavat vuosi vuodelta enemmän. Yksi näistä stadilaisen kesän terassihelmistä on Freedomin terassi, jossa kesän tuomaa vapaudentunnetta juhlitaan sen kahdessa kerroksessa. Töölön kisahallin parkkipaikan takana olevaa terassia ei meinaa ensin sivusta edes huomata, sillä se sulautuu mukavasti sen takana olevaan luontoon.

Freedom on nimensä mukaisesti vapauden puolella. Seinille piirretyistä yksisarvisista, sateenkaarien väreistä sekä muusta pikkuhauskasta rekvisiitasta voi suoraan päätellä paikan suosivan erilaisuutta. Freedomissa juhlitaan milloin mitäkin ja Pride-viikolla terdellä pelataan Bingoa Drag Queen Kalkkunan johdolla. Tästä ei bingo hauskemmaksi muutu.

Ei pidä myöskään unohtaa, että terassilta pääsee pieneen sisätilaan, jossa karaoke raikaa pitkälle yöhön. Karaoketilassa on pieni luukku palvelutiskille, joten ei suukaan pääse kuivumaan laulaessa.

Hauskuttaa terassipäivään tuovat myöskin hyvät ja edulliset juomat. Vapauden terassilla kilahtaa pullo cooleriin 16,90 euron hinnalla. Tarjoukseen kuuluu puna-, valko-, rose-, ja kuohuviinipullot.

“Tulemme tänne töiden jälkeen, koska tänne lähes aina paistaa aurinko. Olemme käyneet täällä nyt joka vuosi”, kertoo after workeja viettävä naisporukka.

“Päivällä voi olla rauhallista, mutta se on vain sitä, että ilta on vielä nuori”, sanoo Freedomin uusi baarimikko Belinda.

Viva la Freedom!

Freedom säteilee sateenkaaren värejä.
Freedom säteilee sateenkaaren värejä. Kuva: Jessica Sorola

Mitäs kaikkea täältä löytyykään?
Mitäs kaikkea täältä löytyykään? Kuva: Jessica Sorola

Naisporukka after workeillä. Vas. Miia, 32, Anna, 28, ja Hasse, 26.
Naisporukka after workeillä. Vas. Miia, 32, Anna, 28, ja Hasse, 26. Kuva: Jessica Sorola

Freedom, Mäntymäki 2. Tämän ja yli sata muuta helsinkiläistä terassia löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi