Friends & Brgrs -ravintolan avajaisiin jonotettiin Kööpenhaminassa

Pietarsaarelainen fresh casual -ketju sai Tanskassa lämpimän vastaanoton.

Pietarsaaresta kotoisin oleva hampurilaisravintolaketju Friends & Brgrs avasi ensimmäisen kansainvälisen ravintolansa Kööpenhaminassa keskiviikkona. 

Jo ennen avajaispäivää Tanskassa keskusteltiin Friends & Brgrsista, ja paikallinen televisioväki oli paikalla avajaisissa. Puoli tuntia ennen ovien avaamista oli ravintolan ulkopuolelle muodostunut jono. Ravintola sijaitsee ostoskatu Strøgetillä keskellä Kööpenhaminaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä avajaisiin. Tiesimme, että täällä pidetään burgereista, mutta olimme yllättyneitä lämpimästä vastaanotosta,” kertoo toimitusjohtaja Peter Fagerholm

”Meille on tärkeää keskeinen sijainti, joka on myös eräs niistä syistä, joiden vuoksi valitsimme Kööpenhaminan.”

Uusi ravintola on yrityksen tähänastisista investoinneista suurin.

”Meillä on ollut työntekijöitä Suomesta parin viikon ajan. Heidän ansiostaan olemme voineet avata näinkin lyhyellä varoitusajalla,” selittää operatiivinen päällikkö Saul Mäenpää.

Kööpenhaminassa on paikalla myös Suomessa sijaitsevien ravintoloiden kokenutta henkilökuntaa. ”Menee parisen viikkoa treenata uutta henkilökuntaa ja opettaa heille työskentelytapamme.”

Kööpenhaminassa ravintola jatkaa samalla, tutulla linjallaan. Tavoitteena on käyttää niin paljon niin paikallisia raaka aineita kuin mahdollista. Leipä leivotaan itse ravintolassa, ja liha tulee tanskalaisesta Grambogårdista. Toistaiseksi Kööpenhaminassakin käytetään suomalaista Jukolan Juustoa, koska se on valmistettu erityisesti Friends & Brgrsia varten, ilman lisäaineita.

Kööpenhaminan ravintola on ketjun viides, ja ensimmäinen Suomen ulkopuolella. Ravintolalla on noin 100 istumapaikkaa ja kolmisenkymmentä osa-­ ja kokopäiväistä työntekijää. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, minne Friends & Brgrs laajenee seuraavaksi!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi