Funky Elephant tuo rytmimusiikin syksyiseen Suvilahteen – pääesiintyjänä neosoul-artisti Omar

Funkkaava norsu tanssittaa kansaa Suvilahdessa koko viikonlopun 9.-10. syyskuuta.

Omar.
Omar.

Tänä vuonna poikkeuksellisesti syksyllä järjestettävän, mustaan rytmimusiikkiin erikoistuneen Funky Elephant -festivaalin ohjelmisto on viimeisiä täydennyksiä myöten valmis. Suvilahden vanhaan tehdasmiljööseen siirtyneen tapahtuman yhdeksällä estradilla voi viikonlopun aikana nähdä ja kokea yli 70 eri elämystä ja esiintyjää. Lauantaina 9.9. nautitaan rytmimusiikin moninaisesta kirjosta sekä elämysohjelmasta runsaimmillaan, ja sunnuntaina 10.9. on luvassa kaikenikäisille sopiva maksuton koko perheen monikultturinen karnevaali.

Tapahtuman pääesiintyjäksi on kiinnitetty brittiläisen uussoulin kuningas Omar (UK). Suvilahdessa nähdään myös tuottaja, dj ja Sofrito–levy-yhtiön pomo Hugo Mendez (UK), pariisilainen elektro-reggaedub‒artisti Ackboo ft. Ras Hassen Ti (FRA), Aleh Ferreira & Brazilian Locomotiva (BRA/FIN), Lexsoul Dancemachine (EST), Super Janne, Nicole Willis & Banda Palomita, BaranBand (IRN/FIN), Es-Ow And The Ridial Band (SEN/SMR/COG/ESP/FIN) ja Ivah Sound lukuisine artisteineen. Festivaalin ohjelmistoa on viime hetkellä täydennetty kotimaisin rytmimusiikkinimin, joista festivaalikävijöiden kannattaa huomioida ainakin Aarnikotkat, Ndioba (SEN), MC Koo ja Hoippu Orkesteri.

Funky Elephant -festivaalilla voi nauttia paljosta muustakin kuin vain hyvästä musiikista. Funky Submarinen ainutlaatuinen tunnelma luodaan vedenalaista maailmaa ja psykedeliaa yhdistelevän hologrammitaiteen kautta. Taiteilija Risto Puurusen loihtima 3D Shadow Club varjomaailmoineen ja installaatioineen tarjoaa vaikuttavat puitteet monenlaisille taide- ja musiikkielämyksille. Hyvinvointikeidas Feel Good Garden on tulvillaan ohjelmaa ja aktiviteetteja tanssista joogaan, koiratanssiin sekä runo- ja musiikkiesityksiin. Alueella voi myös saunoa.

Performanssiartisti Kati Köykän visuaalinen Space Hybris -esitys tuo galaktista säihkettä festarille yleisön seuratessa sen todellisuutta Rainbow Fireworks -erikoislasien läpi Backyard Bayoun ulkopihalla. Taiteilija Maija Kiven käsikirjoittamissa surrealistisissa keppihevosseikkailuissa viihtyvät niin aikuiset kuin sunnuntaina lapsetkin.

Tanssin maailmaan heittäydytään Flow Mo Soundsin johdolla, kun DJ Focus tuhteine funk-setteineen ja katutanssikeskus Saiffan tanssijat viihdyttävät yleisöä Basso Terracen muiden deejiiden ohella. Itämaisen musiikin erikoisklubi Balkan Fever Oriental Sound System vatsatanssijoineen ja burleskiesityksineen on  elämys jo itsessään.

Sirkus Magentan hulvattomien sirkushahmojen pop-up–esitykset lauantaina ja Circus Johkun monipuoliset ohjelmanumerot, työpajat ja akrojoogajamit kautta viikonlopun ilahduttavat Funky Family Zonella ja eri puolilla festivaalialuetta. Myös monenlaista suussa sulavaa katuruokaa usealta eri mantereelta on tarjolla monipuolisin vivahtein. Sunnuntaina Wall of Soundin tiloihin katetaan letkeä reggaebrunssi.

Funky Elephant Festival Helsingin Suvilahdessa 9.-10.9. Liput alkaen 32€.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi